Bakkerij Siesling Viert Trots Haar 100-jarig Jubileum

Bakkerij Siesling is verheugd aan te kondigen dat zij op 10 november 2023 haar 100-jarig jubileum gaat vieren. Al een eeuw lang heeft Bakkerij Siesling zich ingezet voor het leveren van de meest heerlijke en ambachtelijke brood- en banketproducten aan de mensen in Franeker en omgeving.

Het verhaal van Bakkerij Siesling begon in 1923, toen oprichter Sipke Siesling zijn passie voor bakken omzette in een bloeiend bedrijf. Sipke Siesling koopt in dat jaar een bakkerij op de Oudebildtdijk. De overdracht bij de notaris is op 11 september. Op 10 november beleefden Sipke Siesling en zijn vrouw Ymkje van Dijk hun eerste dag in de bakkerij.

In 1953 nam zijn zoon Dirk de zaak over en hij bleef bakker op de Oudebildtdijk tot 24 april 1961. In dat jaar verhuist de bakkerij naar de Voorstraat in Franeker waar sindsdien brood en banket nog altijd op de traditionele manier worden gemaakt. In de bakkerij achter de winkel, daar waar het hoort. Maar dan wel volgens de huidige eisen en met moderne machines. Inmiddels gerund door de derde en straks vierde generatie Siesling.

Ter gelegenheid van dit 100-jarig jubileum heeft Bakkerij Siesling een jubileum magazine uitgebracht. De liefhebber mag een gratis exemplaar afhalen. Daarnaast wordt er een heerlijk jubileum pakket aangeboden.

 

Voorstraat 53, 8801 LB Franeker       

E      Info@bakkersiesling.nl

I       www.bakkersiesling.nl

T      0517-392285

 

error: Bericht Beveiligd!