Beeldschone boerendochters vragen op sexy wijze de aandacht

Boerinnen in de bres voor hard werkende boeren, Te veel ammoniakuitstoot, onacceptabele werkwijzen, landbouwmachines die nesten vernielen, strenge politieke regelgevingen, dierenleed? Veel mensen van het platteland zijn klaar met de negatieve berichtgevingen voor en over de agrarische sector. Zo ook de boerendochters die zich opgaven voor De Boerinnen Kalender van 2017 en de initiatiefnemers van de jaarlijkse uitgave. De provincie Friesland is op de komende editie met maar liefst drie kalendermodellen sterk vertegenwoordigd; in de vorm van Jackelien Visser uit Menaldum, Ineke Hoekstra uit Oudebildtzijl en Rixt de Jong uit Oosterbierum.

De spraakmakende kalender werd ruim vijf jaar geleden in het leven geroepen om stereotyperingen over boerinnen de kop in te drukken. Nu de vijf vorige edities volgens de initiatiefnemers het tegendeel bewijzen, wil de organisatie haar bereik en platform ook gaan inzetten om de gehele agrarische sector positief te belichten. Zo is bijvoorbeeld een deel van de achterzijde van iedere kalenderpagina hiervoor ingeruimd. “Wij spreken veel boeren die graag willen reageren op ongegronde berichten in de media, maar die simpelweg geen spreekbuis of reclamebudgetten hebben zoals instanties die zich tegen hen keren. Tijd om op te komen voor de boeren die al jarenlang keihard werken en veel investeren om het voor de natuur en dieren zo aangenaam mogelijk te maken.

Voor De Boerinnen Kalender 2017 kwam een recordaantal van 240 inschrijvingen binnen waartussen tientallen plattelandsmeiden die positivisme omtrent hun sector als motivatie opgaven. Schaars gekleed voor een camera poseren is dan niet zozeer het directe middel, maar ze willen eventuele momenten in de spotlights wel benutten voor hun boodschap. “Koeien hebben het prachtig bij ons met koe matrassen, een binnen- en buitenterrein, veel liefde voor de dieren en altijd schone waterbakken” vertelt Jackelien uit Friesland bijvoorbeeld. Zij is een van de 15 boerendochters die op de kalender staan afgebeeld in sexy outfits en poses.

In tegenstelling tot vorig jaar worden er maar liefst negen provincies van Nederland vertegenwoordigd in de komende editie. Er prijken dit keer alleen geen plattelandse schoonheden uit Zuid-Holland, Zeeland en Flevoland op de kalender van 2017. De vijftien beauty’s die de strenge selectierondes zijn doorgekomen en gefotografeerd zijn, worden op vrijdag 7 oktober gepresenteerd aan pers en publiek bij Stichting Pampus in Posterenk. Meer informatie over de kalender en deze feestelijke avond is te vinden op boerinnenkalender.nl.

Foto: Rixt de Jong uit Oosterbierum. De Boerinnen Kalender en fotograaf Eline Bon.

rixt_1997_friesland_boerinnen-kalender_2017_rgb

error: Bericht Beveiligd!