Bent u al Burgernetdeelnemer? Meer mogelijkheden met de Burgernetapp

Met de app is het bereik groter en is er meer mogelijk. Voor degene die hun voorkeur geven aan spraakberichten is die mogelijkheid er in de app wel. Daarnaast kunt u anoniem blijven.

Dan kan het zijn dat u een melding wel via de app ontvangt, maar niet als spraak- of sms-bericht. Wanneer de politie een Burgernetactie start, bepaalt die het actiegebied. Het kan zijn dat uw adres hier net buiten valt. De app kan vanuit een groter gebied meldingen ontvangen, afhankelijk van uw locatie en/of ingestelde voorkeuren.

Hoe werkt de Burgernetapp?

Blijf op de hoogte van Burgernetacties met de gratis Burgernetapp. De app gebruikt de locatie van uw smartphone om u berichten te sturen over acties in de buurt. Ook als u van huis bent. Via de app ontvangt u ook landelijke en regionale AMBER Alert acties. Deze worden verstuurd als er een kind in levensgevaar is en herkent u aan de oranje kleur en de titel AMBER Alert.

De app heeft uw toestemming nodig om uw GPS-locatie te gebruiken. Zo ontvangt u meldingen over acties die op dat moment in uw buurt gebeuren, waar u ook bent. U ontvangt meldingen als tekstbericht. In de app zelf kunt u ook het spraakbericht beluisteren. Burgernet gebruikt uw locatiegegevens verder nergens voor. Uw gegevens worden dus ook niet bijgehouden.

U hoeft zich niet aan te melden als deelnemer om de Burgernetapp te gebruiken. Als u anoniem wilt meewerken aan Burgernet is de app perfect voor u.

Heb jij de Burgernet-app al? Download hem snel op: https://www.burgernet.nl/app-info

Bron: Burgernet en gemeente Waadhoeke

 

 

error: Bericht Beveiligd!