Foto ter illustratie: Scheur in de muur

Bewoners Botniasteeg kampen maandelijks met schade aan hun woning, gemeente laat het afweten.

Elke maand hebben de bewoners van de Botniasteeg te maken met nieuwe schade aan hun woningen, vooral de dakgoten moeten het ontgelden, maar ook aan de muren en raamkozijnen wordt geregeld schade gereden. 

De bewoners van de Botniasteeg zijn het behoorlijk zat dat ze iedere maand wel weer iets aan hun woning moeten repareren. Degene die de schade rijd aan hun woningen meldt zich vaak niet. Maar niet alleen de schade die gereden wordt aan hun woningen is hun zorg, maar ook de scheuren die ontstaan in hun woningen door het veel te grote vrachtverkeer.

Dat zelfde vrachtverkeer zorgt voor gevaarlijke situaties met de kinderen die van het schoolplein afkomen.

Een jaar geleden zochten zij om deze redenen contact met de gemeente, spraken ze met de chauffeurs van de vrachtwagens en is er iemand van de gemeente langs geweest. “De chauffeurs willen zelf het liefst niet de steeg in rijden omdat ze de risico’s er ook van inzien, maar ze geven aan dat de werkgever dit vanwege tijdsdruk van hun verwacht”, meld één van de bewoners. Maar het zijn niet alleen de afval bedrijven die daar meerdere malen per week komen, ook rijden er elke dag meerdere vrachtwagens voor bezorging of bevoorrading de steeg in. Een enkeling kiest ervoor om vanaf het Noorderbolwerk zijn containers naar het desbetreffende bedrijf te brengen. Ook de bakwagens die er rijden, rijden schade. Zo is er onlangs nog nog een heel raamkozijn vervangen van één van de woningen die door een bakwagen was beschadigd.

Er is een ambtenaar van de gemeente Waadhoeke naar de situatie komen kijken in de Botniasteeg en het Noorderbolwerk. “We hebben tot Maart 2022 contact gehad met deze persoon, elke keer werd er aangegeven dat ze er mee bezig zijn en dat we geduld moesten hebben”. “Na maart kregen we geen reactie meer op onze mails en telefoontjes en er is inmiddels een heel dossier opgebouwd, door de receptie, aan terugbel verzoeken bij de gemeente Waadhoeke”. “Een steeg die in de tijd van paard en wagen gebouwd is, is niet gemaakt voor dit verkeer”, was een antwoord van de receptie van de gemeente Waadhoeke.

error: Bericht Beveiligd!