Bibliotheek Franeker wordt vernieuwd!

Bibliotheek Franeker wordt vernieuwd. De indeling wordt anders, er komt een Digi-Taalhuis en binnenkort zwaait Wil de scepter in de keuken. De bibliotheek is daarom gesloten op 29 en 30 augustus. Op 31 augustus heropent de vernieuwde bibliotheek haar deuren.

Andere indeling

De Bibliotheek is opnieuw ingedeeld volgens de laatste trends. Die trends komen voort uit landelijk onderzoek naar de wensen en eisen van bibliotheekbezoekers. Daardoor weet de Bibliotheek zeker dat de vestiging in Franeker klaar is voor de toekomst en voor haar leden en bezoekers.

Vernieuwde horeca

Wil zwaait binnenkort de scepter in de keuken van het leescafé. De cliënten van Wil maken goede koffie en serveren er ook iets lekkers bij. Dat sluit goed aan bij de wensen van bibliotheekleden en -bezoekers. Onlangs bleek uit klantenonderzoek dat zij niet alleen thuis, maar ook graag in de bibliotheek een boek, de krant of een tijdschrift lezen, maar dan wel onder het genot van iets lekkers. Daar gaat Wil voor zorgen.

Digi-Taalhuis

Bij de herindeling maakt de Bibliotheek ook ruimte voor het Digi-Taalhuis. Daar helpt de Bibliotheek samen met het Friesland College mensen die moeite hebben met lezen en schrijven (12,1% van de volwassen Friezen). Daarvoor worden computerprogramma’s, boeken in eenvoudig Nederlands, prettige werkplekken en enthousiaste, geschoolde vrijwilligers ingezet.

Komt dat zien

Op 29 en 30 augustus is Bibliotheek Franeker gesloten, de heropening is op woensdag 31 augustus en de rest van die week staat er koffie met iets lekkers klaar voor alle bezoekers. Daarnaast ontvangt elke inwoner van Franekeradeel een lot met een geluksnummer in de bus. Daarmee maken ze kans op mooie prijzen. In de vernieuwde bibliotheek worden de winnende nummers aangekondigd en kan men de prijzen afhalen. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen in deze vernieuwde, mooie faciliteit in de stad.

error: Bericht Beveiligd!