foto ter illustratie

Bibliotheek geeft gratis boek weg tijdens Nederland Leest

Nederland Leest, de hele maand november

De hele maand november is het Nederland Leest en krijgen leden en bezoekers het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau van de bibliotheek. Helemaal voor niks en ze mogen het nog houden ook. Zolang de voorraad strekt natuurlijk.

Over het boek

Met Mevrouw mijn moeder schreef Yvonne Keuls een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging van het gezin in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Mevrouw mijn moeder is een ode aan de vertelkunst – een prachtig, met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek, dat bekroond werd met de Publieksprijs 1999.

Over Nederland Leest

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek. Deelnemende scholen geven het boek van Nederland Leest Junior cadeau aan leerlingen. Nederland Leest gaat in 2022 over het oud worden, jong blijven. Meepraten over het thema én het boek kan in de bibliotheek.

Wat is er te doen in de bibliotheek?

  • Vrijdag 25 november / Bibliotheek Franeker / 20.00-21.30 / Gratis
    Lezing Ingrid Wassenaar / Mooi, fit en gezond ouder worden, dat willen we allemaal. Maar hoe doen we dat? Ingrid Wassenaar, expert op het gebied van gezondheid, voeding en hormonen deelt haar tips!

Last van vage onverklaarbare klachten, energiegebrek, stemmingswisselingen en een kwakkelende gezondheid? Het zijn allemaal signalen van een verstoorde hormoonbalans. En om die hormonen weer ín balans te krijgen, heb je Ingrid nodig. Of nouja, je moet het uiteindelijk zelf doen, maar Ingrid heeft wél alle kennis en ervaring in huis en overlaad je vol enthousiasme met de allerbeste tips. Tickets via ontdekdebieb.nl/nederlandleest.

  • Woensdag 30 november / Bibliotheek St.-Annaparochie / 20.00-22.00 / Gratis
    Yvonne Keuls herschreef haar boek Mevrouw mijn moeder tot een prachtig en humorvol theaterstuk. Daarmee trok ze eerder langs theaters, samen met haar tegenspeler Coen Pronk. Speciaal voor Nederland Leest trekt ze opnieuw met het theaterstuk door het land. Nu speelt Yvonne Keuls zelf beide rollen: ze speelt zichzelf én vertolkt haar moeder. Over het theaterstuk Mevrouw mijn moeder werd eerder gezegd: ‘Een ode aan de vertelkunst. Yvonne Keuls op haar best.’ Tickets via ontdekdebieb.nl/nederlandleest.