Bijzondere prestatie van duiven Klaas Buwalda

Klaas buwaldaFraneker – Het prijzen- festival der teletekst- vermeldingen dendert lekker door, zo was het vorige week Bram Wassenaar die een sublieme prestatie neerzette! Afgelopen weekend zette zijn club maat de “puntjes eventjes op de i” ! Klaas Buwalda werd tiende op nationaal Orange. Een Monstervlucht van maar liefst 1084 kilometer, die op vrijdagmorgen 7:00 vrij werden gelaten. Klaas komt uit een echte duiven familie, want ook zijn vader en broer houden zich bezig met deze vorm van vrijetijd besteding. En niet zonder succes! Want net als klaas hebben ze eerdere teletekst plaatsingen behaald. Dat was in 2010 op de jonge duiven vlucht vanuit St. Quentin, zo werd vader en zoon combinatie (Dirk en Willem Buwalda ) vierde op de teletekst vlucht en Klaas Buwalda negende. Op datzelfde nationale-concours. Je kunt dus met 100 procent zeggen dat ze weten hoe ze met de duiven kunnen omgaan en het uiterste er kunnen uithalen!

Hoe het begon

Als jeugdlid heeft Klaas ook de benodigde successen behaald bij P.V. Franeker ‘97, ik kan me nog goed herinneren , dat klaas, als broekie, eerste werd op een vlucht en dat hij alle senioren het nakijken gaf. En dat als achtjarige jongetje! Ook in die tijd in combinatie gevlogen met zijn vader. Aldus een enthousiaste duivenliefhebber.

Zijn topjaar was: 1993, 2e On aangewezen (nationaal) Midfond bij de jeugd en 3e On aangewezen Vitesse bij de jeugd. Door een verhuizing en daartoe geleidde verkoping hebben de “Buwalda ‘s “ de draad weer opgepakt in 1996! Dertien jaar later ging Klaas zelf een gezinnetje vormen en is hij begonnen met een eigen hok, met eigen duiven, meedoen aan wedvluchten. Zijn streven is nu meedoen aan de dagfond-programma ‘s .

Marathon NPO Vlucht ORANGE

Orange ligt vlakbij de Middellandse zee en ligt in het Zuid-Oostelijk gedeelte van Frankrijk. Vaak wordt uit dit station gevlogen door liefhebbers die overnachting vliegen, Ze korven dan vaak in een nationaal inkorfcentrum elders in Friesland. Klaas had 4 duifjes ingekorfd voor Orange , een vlucht van maar liefst 1084 kilometer! Gelost op vrijdag 07.00 uur kreeg Klaas, zaterdag zijn eerste duif om 10.31 uur terug. De winnende duif (12-1052664. Jaarling) naam: “Dirk” en is vernoemd naar de zoon van Klaas. Met een 20e plaats in sector 4 en een 10e provinciaal…….

Klaas buwalda teletekst notering

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!