Bill Clinton komt naar Achlum

Zeist – Bill Clinton komt naar Friesland. De voormalige president van de Verenigde Staten zal op 28 mei in Achlum een congres toespreken. Dat meldde zaterdag organisator Achmea. De verzekeraar heeft de president uitgenodigd. Het congres gaat over de huidige situatie en toekomst van Nederland en behandelt onderwerpen als gezondheidszorg, veiligheid en mobiliteit.

President Bill Clinton, stichter van de Wiliam J. Clinton foundation en tweeënveertigste president van de Verenigde Staten, zal keynote spreker zijn op de Conventie van Achlum op 28 mei 2011.

‘We zijn vereerd om President Clinton op de Conventie van Achlum te mogen verwelkomen. Als geen ander heeft Clinton zich de afgelopen jaren ingezet om het leven van anderen te verbeteren, bijvoorbeeld door uiteenlopende initiatieven in de gezondheidszorg,’zegt Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea. ‘Wij denken dat het voor bezoekers van de Conventie zeer inspirerend zal zijn om kennis te nemen van de unieke inzichten van deze voormalig wereldleider. We verheugen ons er op om van hem meer te horen over de uitdagingen van onze samenleving, zeker op het gebied van gezondheid, werk en veiligheid.’

President Clinton was de eerste Democratische presidentskandidaat in zes decennia die tweemaal verkozen werd – eerst in 1992 en daarna in 1996. Onder zijn leiderschap genoot het land de sterkse economie in een generatie en en de langste economische expansie in de geschiedenis van de Verenigde Staten, gekenmerkt door onder meer het scheppen van meer dan 22 miljoen banen.

Na zijn vertrek uit het Witte Huis richtte President Clinton de William J. Clinton Stichting op. Missie van de Stichting is de versterking van het vermogen van mensen om de uitdagingen van de wereldwijde onderlinge afhankelijkheid aan te kunnen, in zowel de Verenigde Staten als de rest van de wereld. Medewerkers en vrijwilligers van de Stichting werken op dit moment over de hele wereld aan het verbeteren van levens in verschilende initiatieven. Het Clinton Health Access Initative (voorheen Clinton HIV/AIDS initiative) helpt vier miljoen mensen met HIV/AIDS om toegang te krijgen tot levensreddende medicijnen. Het Clinton Climate Initiative en de Clinton Giustra Sustainable Growth Initiative passen een bedrijfsmatige aanpak toe om klimaatsverandering te bestrijden en duurzame economische groei te ontwikkelen in Afrika en Zuid Amerika. Als project van de Stichting brengt het Clinton Global Initiative wereldleiders bijeen om oplossingen te ontwikkelen en uit te voeren voor sommige van de meest nijpende problemen ter wereld. In de Verenigde Staten werkt de Stichting aan de bestrijding van de alarmerende toename van obesitas onder kinderen in de Alliance for a Healther Generation, en helpt het kleine bedrijven om te groeien en individuen en gezinnen om succesvol te zijn.

 

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!