Bingo!

BINGO!, monoloog over trots en schaamte in De Rank in Franeker

Tryater speelt de show BINGO! op woensdag 22 maart om 19.30 uur in De Rank in Franeker. Vanaf eind januari presenteert Tryater de Friestalige versie van BINGO!, een solo van Tamara Schoppert over armoede en eenzaamheid. Het stuk werd aan het begin van dit seizoen kort in het Nederlands gespeeld. De tekst van Herman van Wijdeven (bekend van onder meer Mestmoeders en Niemand is hier eenzaam van PeerGroup) is door Schoppert zelf vertaald. De show waarin ze bingodame Tine speelt, is tot eind maart zo’n twintig keer te zien op verschillende locaties in de provincie.

Over de prestaties

Tine leidt de bingo in een naburig huis. Ze is laat vandaag. Tine verontschuldigt zich en begint onbedoeld te praten over haar pas overleden moeder, met wie ze al tien jaar geen contact meer heeft gehad. Niis zag het huis van haar ouders en ontdekte de erbarmelijke omstandigheden van hoe haar moeder kennelijk leefde. Terwijl Tine haar best doet om de bingo tot een goed einde te brengen, analyseert ze de relatie met haar moeder. Hij staat ineens in een heel ander daglicht. Had ze meer moeten zien, had ze iets anders kunnen doen? vraagt ​​ze zich hardop af. En dan roept iemand: ‘Bingo!’

BINGO! is op initiatief van Stichting Platform Armoede en Schulden Fryslân (PAS) ontwikkeld door Ploech en Eide, het theatercollectief van onder meer Tamara Schoppert. De show is ook geschikt voor wie niet van bingo houdt.

De voorstelling in De Rank is in het Fries en wordt aangeboden door de Protestantse Gemeente Franeker. De toegang is gratis, maar vanwege de beperkte capaciteit is reserveren verplicht.

Aanmelden noodzakelijk

info / aanmelden tot maandag 20 maart via kerkelijkbureau@kpn-franeker.nl of 0517-393200.

Het kerkelijk bureau is in de ochtend bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur. Indien u gebruik wilt maken van een rolstoelplaats, dient u dit bij de reservering aan te geven.

error: Bericht Beveiligd!