Biologische varkens “út fan hûs” in volkstuin Bloemketerp

Op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni a.s. logeren ter gelegenheid van de Velt-ecotuindagen twee biologische varkens in het Franeker volkstuincomplex Bloemketerp. De zeldzame Rode Husumer en Bonte Bentheimer landvarkens hebben normaal al een zeer goed leven bij boer Hotze Heeres van Landgoed Arcadia, gelegen aan Arkens in Franeker. Tijdens dit speciale weekend mogen ze als biologische onkruidbestrijders een braakliggend stuk moestuin omwroeten en zich te goed doen aan de achtergebleven knollen en onkruidwortels.

Van 10-18 uur is de volkstuin van de vereniging ‘de Trochsetters’ in Franeker geopend voor bezoekers aan de ecotuindagen van de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren. Ontdek op tweehonderd andere locaties in geheel Nederland en Vlaanderen de geheimen van prachtige ecotuinen en laat u inspireren door een pientere en gezonde manier van tuinieren (meer informatie op www.velt.be).

Het volkstuincomplex Bloemketerp is gelegen aan het Kor Bootpaed, op korte loopafstand van het parkeerterrein bij de supermarkten (AH en LIDL)  in Franeker.

foto’s: StudioFriesland