Nederland telt ongeveer 1,7 miljoen mensen met hart- en vaatziekten. Dagelijks worden zo’n 650 mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege hart- en vaatklachten. Hoe ziet hun behandeling eruit? In zijn publiekscollege op woensdag 21 juni bij de Academie van Franeker zoomt Albert Dreijer in op trombose en de werking van bloedstollende medicijnen.

Meest voorkomende doodsoorzaak
Ziekenhuisapotheker Albert Dreijer gaat in dit college in op de pathologie en behandeling van hart- en vaatziekten, die naast kanker de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland zijn. Welke medicatie wordt momenteel gebruikt en wat zijn (potentiële) nieuwe middelen? Wat is trombose en hoe ontstaat trombose? Wat is de rol van de trombosedienst bij de behandeling van hart- en vaatziekten? Hoe stelp je een bloeding met medicijnen? En hoe zit het met de relatie tussen COVID-19 en het optreden van trombose?

Gepromoveerd op antistolling
Dr. Albert Dreijer is geboren in Leeuwarden en getogen in Franeker. Hij studeerde farmacie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde op het onderwerp antistolling aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Momenteel is hij werkzaam als ziekenhuisapotheker bij Treant Zorggroep en neemt hij zitting in de Medisch Ethische Toetsingscommissie van de Stichting BEBO.

Het publiekscollege vindt plaats op woensdag 21 juni in de collegezaal van de Academie van Franeker (Botniastins, Breedeplaats 1, Franeker). Aanvang: 20.00 uur. Toegangskaartjes à 10 euro zijn vanaf een halfuur voor aanvang verkrijgbaar in de Botniastins. Reserveren kan via academiefraneker.nl

error: Bericht Beveiligd!