Brandweer Franeker tweede bij provinciaal klasse 112 wedstrijd! *foto’s*

Brandweer Franeker eindigt als tweede bij de provinciaal klasse 112 wedstrijd in Wolvega, in een deelnemersveld van tien Friese ploegen een prima score. Doordat Franeker tweede werd mogen ze later dit jaar mee doen met de gewestelijke wedstrijden.  De individuele scores staan hieronder bij de uitslag. Franeker deed mee in de Klasse 112 welke staat voor:

Klasse 112:

“In deze klasse zijn alle vormen van incidentbestrijding mogelijk. De inzet in klasse 112 dient te gebeuren door de bezetting van de deelnemende ploeg met middelen uit het voertuig (conform standaardbestek). Er kan, waar nodig, samengewerkt moeten worden met een HV, OvD, HW, AGS, politie, ambulance en overige specialistische of ondersteunende diensten”

Het te spelen scenario in Wolvega was:

“Op zaterdag 23 april is in het pand van Diepvriesveem, Nijverheidsstraat 9 te Wolvega, een persoon in een koelcel bekneld geraakt onder een heftruck. De persoon liep achter een heftruck langs en is aangereden. De bestuurder belt 112 en wacht de brandweer op. In de naastgelegen koelcel plaats een monteur een nieuwe condensor. De monteur schrikt van de klap van de aanrijding, juist op het moment dat hij de elektriciteit wil aansluiten. Er ontstaat een vlamboog in de stroomkabel en de stroom valt uit. De monteur valt ongelukkig en breekt zijn been. Als gevolg van de vlamboog is een klein brandje ontstaan.”

De uitslag: 

© Stefan Postema maakte de volgende fotoserie van de Franeker brandweer tijdens hun inzet:

error: Bericht Beveiligd!