Brandweer Franeker verleent assistentie bij brand in Harlingen *foto’s*

In de nacht van zaterdag op zondag werd de brandweer van Harlingen en Franeker opgeroepen voor een woningbrand aan de Grote Bredeplaats in Harlingen. Het betrof hier het pand waar Grand Café restaurant Levels in gevestigd zit. In de keuken zou brand zijn geweest die moeilijk bereikbaar was voor de brandweer.

De brandweer van Harlingen had dit snel onder controle, waarop brandweer Franeker en de hoogwerker van Harlingen niet ingezet hoefde te worden en terug konden keren naar hun kazerne. Ongeveer een uur later werd brandweer Franeker voor de tweede maal opgeroepen om CO (koolmonoxide) metingen te gaan verrichten.

Tevens kwamen er meerdere ambulances en een Ovdg ter plaatse om het personeel/klanten te controleren die binnen waren tijdens dit incident. Ook meerdere panden die om Levels stonden werden open gemaakt door de hulpdiensten met en zonder geweld om controle te kunnen uitvoeren. Ook werd de hoogwerker van Harlingen opnieuw opgeroepen om de ventilator te brengen zodat alle panden goed geventileerd konden worden.

Deze klus heeft een aantal uren geduurd tot alles veilig werd verklaard. Het is nog onduidelijk of er ook personen gewond of overgebracht zijn naar het ziekenhuis.

Dit alles trok veel bekijks omdat het uitgaansleven vol aan de gang was in Harlingen.

error: Bericht Beveiligd!