Brotsige Kontsiekiekerspartij 2013

dsc_0006Franeker – Op 28 juli vond de Franeker straatkaatswedstrijd weer plaats. Twaalf parturen gingen de strijd met elkaar aan op een van de benauwdste dagen van dit jaar. Waar vorig jaar nog het maximale aanmeldingsaantal van 16 parturen werd behaald waren er ditmaal 4 parturen minder. Maar toch was het op enkele schoonheidsfoutjes van het kaatsveld, een zeer geslaagde dag. Zo stond op veld B nog een auto geparkeerd. Op zich creëert dit wel leuke situaties, maar het is niet ideaal. In veld A was het veld een beetje onduidelijk door een parkeerhaven bij de boven, de lijn moet doorgetrokken worden. En ondanks het toch behoorlijk aantal buitenslagen werden de perken als te breed beschouwd. Volgend jaar dus smaller!

Rond de klok van 10 ging het los. We hadden een lekker temperatuurtje, maar door het optrekkende onweersfront voelde het toch erg ‘brotsig’ aan. Zonder te kaatsen brak het zweet je al uit. Op de buienradar werd de bui in de gaten gehouden, zelfs de politie belde om ons te waarschuwen. Het ging dan om 13.35 uur ook even twee tellen maal. Maar daarna viel het al gauw weer mee. Na dit verfrissende buitje werd verder gekaatst. Er zaten een paar spannende partijen bij. De eerste omloop wist partuur Mathew Guertin, Laurens Looijenga en Dennis Zijlstra in een leuke partij maar net (5-5 6-2) de winst te pakken van Chris Alkema e.c. De halve finale van de verliezersronde tussen partuur Douwe Bosma, Jack van Emmen en Jeffrey Guertin tegen Chris Alkema, FeddeTalhout en Edwin Hiemstra was zinderend voor het publiek! Mede mogelijk gemaakt door de ietwat ‘te korte lontjes’ van niet nader te noemen licht ontvlambare personen escaleerde dit in een ware derby, of beter gezegd veldslag, waarin uiteindelijk Chris Alkema met zijn maten aan het langste eind trok met 5-5 4-6. De winnaarsronde was minder spannend maar de kwaliteit van het kaatsen was goed. Maar ach, wat wil je met namen als Scharringa, Mons, Hiemstra, van der Molen, Hof, Zeilmaker en Sjollema etc. allemaal straatkaatsers in hart en nieren.

De finale van de winnaarsronde werd gespeeld tussen partuur 10 tegen 5. Pieter Sybren Scharringa, Jelle Scharringa en Paulus Yde Walda tegen Theun van der Molen, John Mons en Marten Hiemstra.

Laatstgenoemde was op papier de favoriet, maar bleek kansloos tegen de Scharringa’s en Walda. Het werd 5-3 6-6 en de krans ging mee naar Welsrijp! De finale van de verliezersronde was tussen Mark Jan Riemersma, Johannes Talhout en Henk Vonk tegen Fedde Talhout, Chris Alkema en Edwin Hiemstra. Mark Jan Riemersma en maten wisten met een 5-4 6-2 overwinning de trofee binnen te harken.

De uitslag:

Winnaarsronde:

  1. Pieter Siebren Scharringa, Jelle Scharringa en Paulus Yde Walda, 2. Theun van de Molen, John Mons en Marten Hiemstra, 3. Brian Zeilmaker, Patrick Sjollema en Pa Sjollema.

Verliezersronde:

  1. Mark Jan Riemersma, Johannes Talhout en Henk Vonk, 2. Chris Alkema, Fedde Talhout en Edwin Hiemstra.

Iedereen hartstikke bedankt voor de leuke dag!

Martin Looijenga, Edwin Seepma, Edwin Keijzer en Paulus Hoeben – Café Nuts team

dsc_0006 dsc_0045dsc_0055

 

 

meer foto’s op de website:

http://cafenuts.nl/fotos-konsjekiekers-partij-2013

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!