Buiten spelen met Speelotheek Franeker

De eerste warme dag is geweest, de zomertijd is ingegaan, het blijft weer langer licht ’s avonds, kortom: het is volop lente. En voor kinderen betekent dat: tijd om lekker buiten te spelen. Speelotheek Franeker is er in ieder geval helemaal klaar voor met een ruime collectie buitenspeelgoed zoals glijbanen, stepjes, verkeersborden, een waterspeelbaan, fietsen en zelfs Kapla speciaal voor buiten: keus genoeg!

Voor wie niet bekend is met de Speelotheek, het werkt zo: zoals je bij een bibliotheek boeken leent, leen je bij een speelotheek speelgoed. Het speelgoed is te leen voor wie een abonnement heeft.

Hiervoor wordt een vast bedrag per jaar betaald en de abonnee kan dan zo vaak als hij wil komen lenen zonder verder nog te betalen. Een speelotheek is in feite een vorm van speelgoed delen. En dat is goedkoop en duurzaam tegelijk. En het is nog leuk ook!

De Speelotheek Franeker is te vinden aan het Martiniplantsoen (bij de kinderafdeling in de bibliotheek) en is geopend op woensdag van 14:30 tot 16:00, vrijdag van 18:45 tot 19:45 en een keer per maand op zaterdag van 11:00 tot 12:00.

DSCF3791