Burgemeester gemeente Waadhoeke sluit drugspand in Franeker

Burgemeester Waanders van de gemeente Waadhoeke heeft op vrijdag 17 februari 2023 in Franeker een woning gesloten voor een periode van drie maanden.

Dit is gedaan op grond van artikel 13b Opiumwet vanwege het aantreffen van een handelshoeveelheid harddrugs.

 

Meldingen drugshandel

Bij de politie zijn in de afgelopen jaren diverse meldingen gedaan van drugshandel vanuit de woning. De politie heeft vervolgens meerdere malen een bezoek gebracht aan de woning, onder andere in november 2022 en januari 2023. Daarbij heeft de politie een handelshoeveelheid amfetamine en diverse aan drugshandel gerelateerde goederen aangetroffen. Waaronder gripzakjes en een weegschaaltje. Informatie vanuit het onderzoek van de politie is aan de burgemeester overgedragen. Daarop heeft de burgemeester besloten de sluiting van de woning op grond van de Opiumwet in gang te zetten.

 

Veiligheid en leefbaarheid van inwoners voorop

De burgemeester van de gemeente Waadhoeke treedt streng op tegen drugshandel in de gemeente. Zowel de handel in drugs als alle activiteiten daaromheen raken veelal de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel van de inwoners. Daarnaast wordt de rechtsorde aangetast. Met de sluiting heeft de burgemeester een aantal doelen voor ogen, zoals het afgeven van het signaal dat drugshandel in haar gemeente niet wordt getolereerd en een verbetering van de veiligheid en de leefbaarheid in de samenleving.