Burgemeesters starten kijkje in elkaars gemeente

Vanaf vandaag ruilen burgemeester Tom van Mourik (Menameradiel), Fred Veenstra (Franekeradeel) en Gerrit Krol (het Bildt) twee weken van gemeente. Dat doen ze om meer inzicht te krijgen in elkaars gemeente. De gemeenten en vier dorpen van Littenseradiel willen per 1 januari 2018 fuseren. Tom van Mourik neemt waar in Franekeradeel, Gerrit Krol gaat naar Menameradiel en Fred Veenstra naar het Bildt. Alle drie de burgemeesters starten vandaag na een korte kennismaking met de B&W-vergadering.

Bevoegdheden tijdelijk overgedragen

Om een echt kijkje in elkaars gemeente te kunnen nemen, zijn ook de bevoegdheden tijdelijk overgedragen. De drie burgemeester zijn officieel als waarnemend burgemeester aangesteld door Commissaris van de Koning John Jorritsma. Collegevergaderingen, raadsvergaderingen, driehoeksoverleg en portefeuilleoverleg gaan door zoals gepland.  Ook is er een aantal bedrijfsbezoeken gepland. Tom van Mourik kan kennis maken met de Agrarische Dagen in Franeker.

Inzicht krijgen in culturen organisaties

De drie burgemeesters willen met de ruil inzicht krijgen in de verschillende culturen binnen de organisaties. Die informatie helpt bij het vormen van de nieuwe gemeente Westergo (werknaam)  in 2018. De belangrijkste inzichten worden ook gedeeld met de gemeentelijke organisatie.

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!