College geeft startsein Elfwegentocht Waadhoeke

Op maandag 2 juli 2018 het college van B&W het startsein gegeven voor de Elfwegentocht van gemeente Waadhoeke. Zij deden dit door de stempelkaart van de medewerkers die op de fiets naar het werk kwamen, voor de eerste keer te stempelen. 

Wat is de Elfwegentocht?              

Van 1 tot en met 14 juli 2018 wordt de Elfwegentocht georganiseerd. Het is een initiatief van MBO- en HBO-scholieren uit Fryslân waarbij bedrijven en organisaties gevraagd wordt om twee weken fossiel-vrij te reizen. Gemeente Waadhoeke werkt hier graag aan mee omdat zij duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Acties gemeente Waadhoeke

Op het gemeentehuis zijn er acties om het carpoolen, het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer te stimuleren, hiervoor wordt de stempelkaart ingezet. Ook kunnen medewerkers bij de fietszaken Van der Woude Fietsen, K. de Jong Tweewielers (beide in Franeker), Fietsmarkthal in St.-Annaparochie, Rienks Tweewielers in Tzummarum en Bike Totaal Mient de Vries in St. Jacobieparochie elektrische fietsen gebruiken tijdens de periode van de Elfwegentocht.

Er worden nieuwe dienstfietsen aangeschaft zodat medewerkers deze voor korte dienstreizen kunnen gebruiken. De oude dienstfietsen worden op het station neergezet, zodat medewerkers die met het openbaar vervoer komen met de fiets van en naar het gemeentehuis kunnen fietsen.