Complete Elfstedentocht 1985 zaterdag weer “live” op televisie

It Giet Oan! Op zaterdag 21 februari aanstaande is er weer een Elfstedentocht! NPO Best zendt het complete tv-verslag van de Elfstedentocht 1985 die dag opnieuw uit. Het is dan precies 30 jaar geleden dat de tocht werd verreden. De kijker kan al om 05.00 uur terecht

op het themakanaal voor de start, gevolgd door een compleet verslag van de tocht van 07.15 tot 18.10 uur. NPO Best zendt de historische 13 uur-durende uitzending van Studio Sport nogmaals uit, op de seconde nauwkeurig. Koos Postema is de centrale presentator. Mart Smeets, Evert ten Napel en Jan Stekelenburg zijn de verslaggevers op de route.

Nederland heeft toentertijd 22 lange jaren moeten wachten op een Elfstedentocht en het is allerminst zeker dat het evenement ook daadwerkelijk kan doorgaan. Het begint alweer te dooien en niemand gelooft er nog in. Toch, op het allerlaatste moment, spreekt voorzitter Jan Sipkema de woorden “it sil heve”, het gaat gebeuren. De NOS was niet voorbereid op zo’n groot spektakel. De duizenden rijders zijn al improviserend voor het eerst uitgebreid in beeld gebracht. Ruim 8 miljoen Nederlanders zitten voor de buis en zien Evert van Benthem uiteindelijk winnen, maar ook het uitbundige feest in Franeker en Bartlehiem.

Iedereen kan kijken naar de Tocht der Tochten 

De meeste kabelaanbieders geven op zaterdag 21 februari al hun abonnees de mogelijkheid om de complete marathonuitzending te volgen. Bij UPC op kanaal 15, bij Ziggo op positie 127, Kabel Noord 58 en de kijkers van CanalDigitaal kunnen de hele dag terecht op kanaal 13. Op npobest.nl is een volledige lijst beschikbaar met alle kabelaanbieders en de wijze waarop zij NPO Best doorgeven. Via de website is NPO Best ook 24 uur per dag live te zien.

error: Bericht Beveiligd!