Cosmo van der Weerd vraagt uw hulp

Hallo allemaal, Ik ben Cosmo van der Weerd, 17 jaar en zit nu 2 maanden in moshi, Tanzania. Wat ik hier doe is vrijwilligers werk op een school. Deze school levert gratis onderwijs op hoog niveau aan meer dan 200 kinderen die anders niet naar school konden gaan.

Graag vraag ik jullie aandacht voor het volgende.

Deze school is volledig afhankelijk van donaties, de school draait goed, maar natuurlijk zijn er veel dingen die verbeterd moeten worden. Dat is waarom ik een geld inzameling ben begonnen. Zo zijn er niet genoeg schoolbanken waardoor kinderen op de grond hun lessen moeten volgen.

Ook zijn er niet genoeg boeken en schriften voor de kinderen wat het moeilijk maakt voor hun om de les goed te kunnen volgen. De eigenaresse van de school is een vrouw die er dag en nacht aan werkt om de kinderen in veilige omstandigheden op laat groeien. Zo heeft ze een safehouse opgezet voor kinderen die in hele slechte omstandigheden leven. Ook is ze bezig met projecten om families een betere toekomst te geven.

Om bij te blijven van hoe de kinderen het thuis hebben worden er regelmatig huisbezoeken gedaan. Ook ik heb hier deel uit van kunnen maken. Bij de huisbezoeken liep ik tegen 2 grote problemen aan.

Veel van de families waar ik ben geweest waren besmet met HIV/AIDS. De medicijnen hiervoor zijn gratis, maar iedere maand moeten ze naar het ziekenhuis om deze medicijnen op te halen. Het vervoer naar het ziekenhuis kunnen ze niet betalen en hierdoor kunnen ze dus niet aan de medicijnen komen. Het vervoer is 2000 tsh omgerekend ongeveer €0,80.

Ook was het erg choquerend om te zien dat de kinderen te vaak met honger naar bed moeten. Dit komt doordat er simpelweg geen geld is voor eten. Hiervoor heeft de eigenaresse een klein projectje opgezet waarin ze door middel van leningen en business plannen de families stap voor stap helpt om hun eigen bedrijfjes op te zetten. Dit heeft ze nu met 10 families gedaan waarvan 7 nu een goed lopend bedrijf hebben.

2 maart komt Iris de Bruin aan in Tanzania. Samen zullen wij van het opgehaalde geld de nodige spullen kopen en ze naar de juiste plaatsen brengen. Verder zal de eigenaresse het beheer over het geld van het transport en de leningen hebben.

Natuurlijk zijn er zoveel meer dingen waar hulp geboden kan worden, maar dit zijn de 4 meest essentiële dingen.

Help jij mee om voor deze kinderen een omgeving te creëren waar ze zich kunnen focussen om een goede toekomst te gemoed te gaan die ze verdienen? Elke euro telt!

Doneren kan hier:

T.a.v. C.van der Weerd

NL 57 RABO 0111 8771 80

Als u verdere vragen heeft kunt u ze altijd stellen via de mail, cosmovdweerd@hotmail.com