Dames en Heren Jupiter´76 openen seizoen met zege

Zondag 5 oktober is het handbalseizoen weer begonnen. De eerste wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen Meppel AZ. Vorig jaar wist het team niet alle wedstrijden van Meppel AZ te winnen, maar dit jaar zijn ze begonnen met een schone lei en met maar liefst 5 nieuwe speelsters in het team.

Ancilla Roerink, Jessica de Graaf, Jeltsje Osinga, Maaike Osinga, Marie Jetske Lettinga hebben zondag hun debuut gemaakt, en met succes: de eindstand was 13-11 in het voordeel van Jupiter ’76.

In de eerste helft van de wedstrijd ging het gelijk op: om en om werd er gescoord. Iris van der Veen wist de openingstreffer te maken, maar ook Marion Offringa en Maaike Osinga wisten te scoren. Verder werd vooral goed gebruik gemaakt van de cirkelspeelsters: Marije Bijlsma, Samantha Vijver en Ancilla werden onder andere door Nynke de Jager goed aangespeeld en zij wisten vanaf de cirkel elk een keer te scoren. Hiermee kwam de stand na de eerste helft op 6-5 in het voordeel van Jupiter.

Na een peptalk van coach Jan Bijlsma ging iedereen vol vertrouwen de tweede helft in. Er werd fanatiek verdedigd en er werden snelle breaks gelopen. Halverwege de tweede helft was er een korte dip, waardoor Meppel AZ plots twee punten voorsprong wist te behalen:9-11. Gelukkig wisten de dames zich weer te herpakken en met onder andere nog doelpunten van Rianne Wijbenga en Maaike kon Jupiter weer op voorsprong komen: 12-11. Verdedigend zat het goed in elkaar en Meppel AZ kreeg geen kansen meer om te scoren. Toen met nog een dikke 3 minuten op de klok Iris de 13-11 maakte, mocht men de winst niet meer uit handen geven. Dat gebeurde ook niet want keepster Yvonne van Wier hield haar doel verder schoon en hield de rust om de tijd uit te spelen. Met die 13-11 eindstand pakten de Jupiterdames dus de eerste 2 punten van het seizoen.

Vol vertrouwen gaan de dames de wedstrijd van aankomende zondag tegemoet: de tweede wedstrijd wordt in Roden gespeeld tegen HVR ’97.

Winst Heren Jupiter ‘76

Het nieuwe handbalseizoen is weer begonnen en afgelopen dinsdag speelden de heren van Jupiter’76 de eerste wedstrijd   thuis tegen HV Unitas uit Rolde. Na een moeizaam begin van de wedstrijd bleven de punten vrij eenvoudig in Franeker en werd HV Unitas met 23-11 verslagen.

Coach Sake Mendel kan dit seizoen weer beschikken over grotendeels dezelfde krachten als vorig seizoen.

Jupiter begon goed aan de wedstrijd en Bennie Venema brak de score open met mooi schot vanaf de opbouw. Snel daarna wisten ook Rene Foss en Rene de Vries te scoren. Arjan de Jong maakte vanaf de middenopbouw een mooi doelpunt waardoor Jupiter al snel uitliep naar een 4-1 voorsprong. Na deze snelle voorsprong werd het spel van Jupiter een beetje onzorgvuldig en wist Unitas, ondanks twee scores van Martijn van der Berg, terug te komen tot 6-6. Daarna nam Jupiter het heft stevig in handen en wist via doelpunten van Bennie en een snelle break van Pieter van Dijk toch weer een kleine voorsprong op te bouwen. De ruststand was 10-7 in het voordeel van Jupiter.

Na de rust waren de heren van Jupiter weer scherp en ondanks dat het eerste doelpunt werd gemaakt door Unitas, werd er weer volop gescoord. Sietze Bijlsma stuurde met een prachtige pass Niels van der Beek in de break en hij wist de keeper vanaf de linker opbouw te passeren.

Er werd erg goed verdedigd door Jupiter en Unitas had moeite om hier doorheen te komen. Keeper Jeroen Salverda stond, zeker in de 2e helft, weer ouderwets goed te keepen en gooide mooie break-outs waardoor Pieter en Martijn meermaals wisten te scoren.

Met een mooie beweging wist Sikke v/d Veen Niels vrij te zetten die vanuit de linkerhoek de keeper passeerde. Door het missen van een break-out en een strafworp door Unitas (prima reddingen van Jeroen) kon Jupiter verder uitlopen en werd er een eindstand van 23-11 op het bord gespeeld.

De volgende wedstrijd is volgende week in Winschoten tegen Blue Stars.

error: Bericht Beveiligd!