Dames Jupiter ‘76 pakken de punten

Afgelopen zondag 2 december speelden de dames senioren van Jupiter’76 voor het eerst dit seizoen tegen Lacom ’91 uit Noord-Scharwoude. De tegenstander was onbekend bij Jupiter, waardoor het advies van coach Maarten Jansen was om meteen voluit te spelen.

Sandra Hofstra voerde dit advies direct uit door twee keer op snelheid te scoren. Ook Lacom kon tot scoren komen waardoor de stand gelijk opliep tot 3-3. Sandra hield het tempo hoog en wist nog tweemaal te scoren, vanuit een break-out en vanaf de rechteropbouw. Vervolgens wist ook Marie-jetske Lettinga te scoren vanaf dezelfde positie. Tot de rust ging de wedstrijd gelijk op, door doelpunten van Maaike Osinga en Iris van der Veen met een mooie passeerbeweging, stond er met rust 7-8 in het voordeel van Jupiter op het scorebord.

In de rust werd besproken dat de verdediging goed stond, maar dat er nauwkeuriger afgerond moest worden. De paal en de lat werden te vaak geraakt deze wedstrijd of recht op de keepster geschoten, waardoor de voorsprong op Lacom minimaal was.

Ook in de tweede helft werd er om-en-om gescoord door Jupiter en Lacom. Het eerste doelpunt kwam van Lacom, via een penalty. Hierdoor werd de stand gelijkgezet op 8-8. Maaike en Sandra wisten beide weer te scoren, maar helaas vielen er vervolgens ook weer doelpunten bij Lacom. De 11-11 werd gemaakt door Marie-jetske, waarna er een periode volgde waarin veel werd gerommeld in de aanval. Hierdoor werd er weinig gescoord en de score gelijk bleef. Gelukkig stond keepster Annemiek Rinia in deze periode haar mannetje en stopte twee belangrijke schoten. Vervolgens ontstond er wat frustratie bij Lacom, waardoor zowel een speler van Lacom als van Jupiter een twee-minuten straf kreeg, maar Jupiter kon de rust in het spel houden en Maaike wist twee keer op tempo door te lopen en tot scoren komen: 13-15. De laatste paar minuten van de wedstrijd bleef het spannend, want Lacom kwam steeds terug tot 1 punt. Sandra maakte de zestiende treffer voor Jupiter, maar toch werd het nog 15-16. Maar het laatste doelpunt kwam van Jupiter: Marije Bijlsma werd goed aangespeeld op de cirkel en zorgde voor de bevrijdende 15-17 zodat de Jupiterdames de twee punten mee naar huis konden nemen.

Het was een leuke, sportieve wedstrijd, waarbij Jupiter het vooral moest hebben van hun snelheid. Volgende week spelen de dames opnieuw een uitwedstrijd, nu tegen Vrone in Sint Pancras.