Foto ter illustratie

Dames Jupiter laten punten liggen bij Lacom ‘91

Zaterdagavond 11 november reisden de dames van handbalvereniging Jupiter ’76 af naar Noord-Scharwoude voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen. De tegenstander was Lacom ’91 dames 1, een nieuw, onbekend team om tegen te spelen.

Maaike Osinga begon goed aan de wedstrijd, binnen enkele minuten had zij al twee doelpunten gemaakt vanaf haar vaste positie op de linkeropbouw. Daarna was het technisch slimme Lacom aan de beurt, zij konden viermaal achter elkaar scoren. Gelukkig wist Marion Offringa deze streak van doelpunten te stoppen, door te scoren vanaf de middenopbouw. Vervolgens werd er continue aan beide kanten gescoord.  Marie-jetske Lettinga wist 2x het netje te vinden. Keepster Sandra Hofstra stond goed te keepen en wist tussendoor nog een penalty te stoppen. In de eerste helft waren de doelpuntenmaaksters voor Jupiter Rianne Wijbenga, Iris v/d Veen (2x), Rymke Prins en Maaike, waarmee de ruststand: 12-10 was in het voordeel van Lacom.

Coach Maarten Jansen besprak in de rust de tekortkomingen in deze wedstrijd, er werd namelijk te veel individueel verdedigd, waardoor er gaten vielen en de aanvallers er te makkelijk doorheen liepen en de cirkelspeelsters van Lacom te veel ruimte kregen.

De tweede helft startte Jupiter uitstekend, via doelpunten van Marion en Rianne Mendel werd de stand gelijkgetrokken naar 12-12. Het verdelen van de doelpunten ging verder, om-en-om werd er gescoord tot aan de 18-18 toe. Voor Jupiter scoorden Marie-jetske, Maaike (2x), Marion, Elise v/d Haring en Rianne M. Helaas kwamen toen toch weer gaten in de verdediging en besloot de scheidsrechter een hoop penalty’s te geven, met name voor overtredingen op de hoekspelers. Dit resulteerde in drie penalty’s voor beide ploegen, wat het tempo, dat Jupiter normaal als sterke kwaliteit heeft, behoorlijk uit de wedstrijd haalde. Iris en Marion (2x) wisten die strafworpen wel te benutten, maar in de laatste vijf minuten liep Lacom weg bij Jupiter, eindstand 26-21.

Volgende week zondag, 19 november, spelen de dames hun volgende thuiswedstrijd tegen ZAP&Kleine Sluis om 12.00 uur.