Foto ter illustratie

Dames Jupiter pakken weer punten

Zondag 17 november speelden de dames senioren van Jupiter ’76 tegen Kleine Sluis/ZAP. Afgelopen seizoen werd er gespeeld tegen ZAP en ruim gewonnen, maar nu de ploeg is gefuseerd met Kleine Sluis, was het onbekend wat voor team er op het veld zou staan.

Jupiter begon de eerste helft in Breezand niet sterk en kwam binnen een paar minuten al 3-0 al achter te staan. De felheid en communicatie van de afgelopen wedstrijden ontbrak. Maaike Osinga kreeg het vizier gelukkig wel op scherp en scoorde na tien minuten twee doelpunten vlot achter elkaar. Kleine Sluis liep vervolgens uit naar 5-2. Na dit eerste kwart begon Jupiter gelukkig warm te lopen en konden Rianne Mendel, Maaike 2x, Iris van der Veen en Marije Bijlsma scoren. In de laatste seconde voor rust zorgde Iris ervoor dat Jupiter toch met een voorsprong van 1 doelpunt de rust in ging, de scheidsrechter noteerde 6-7 als ruststand, terwijl het toch echt 7-8 was.
In de rust liet coach Maarten Jansen duidelijk weten waar het misging: de verdediging stond goed, maar het afronden moest beter. Met de opdracht om beter te kijken naar de positie van de keeper, werden de dames het veld weer ingestuurd.

De tweede helft begon in het voordeel van Kleine Sluis/ZAP, tweemaal wisten zij te scoren, maar daarna begon een enorm goede fase voor Jupiter. Via doelpunten van Maaike (3x), Rianne, Marion Offringa (2x), Elise van de Haring en Marije kon er uitgelopen worden naar 10-16. De tegenstanders probeerden het goal van keepster Hedwig Noordenbos wel te bereiken, maar dit lukte bijna alleen maar door penalty’s en nauwelijks via spelsituaties.

Uiteindelijk hebben alle spelers van Jupiter weten te scoren: Kayla Grijpma wist te scoren via een fraaie break-out en ook Iris, Marion (2x) en Rianne wisten het netje te vinden. De laatste 5 minuten werd het rommelig en kon Kleine Sluis/ZAP nog wat dichterbij komen. Het was hoekspeelster Nynke de Jager die het laatste doelpunt voor Jupiter maakte, eindstand: 17-22 in het voordeel van Jupiter.

Volgende week zondag staat de wedstrijd tegen koploper DES/Petten op het programma, om 11.00 uur in de Trije in Franeker. Publiek is welkom!