Dames Midweek HV Jupiter76 sluiten het jaar 2015 sportief

Afgelopen dinsdag 15 december moesten de dames midweek Jupiter76 handballen thuis tegen DFS/SGV uit Hoogezand.

In de voorbespreking kregen de dames een tactiek van coach Arjan de Jong mee waarin het spel op verdediging en aanvallend de kwaliteiten van de dames voldoende benut werden.. Na het begroeten van beide teams floot de scheidsrechter de wedstrijd in en gingen beide ploegen voor het winnen van de wedstrijd. De dames van Jupiter76 konden moeilijk op gang komen en het duurde even voordat de dames in de wedstrijd kwamen.

Nadja Postma opende de score en werd mooi vrijgespeeld door Nina van Dijk en met een valworp scoorde nadja op de cirkel 1-0. De tegenpartij had echter geen antwoord terug want Monica Breidenbach wist al hun inbreng te keren en verdedigend werd er goed gewerkt. De volgende score werd door Afke Guertin verzilverd door de gegeven strafworp te plaatsen achter de keepster. In de tactiek werd snelheid benoemd en Sybrigje Salverda wist dit te benutten en vanuit een break-out plaatse zij de 3-0 voorsprong.

Aanvallend liepen de scores verder uit want Eelkje Draaisma, Alie Langerak en Melanie de Klerk scoorden om en om uit de verschillende posities en kregen de voorsprong op 6-0. Tegenpartij wist te scoren door een gegeven strafworp. Jikke Bergsma en Afke wisten de 1e helft vanuit de hoek en opbouw te scoren zodat de dames midweek met een stand van 9-1 de rust in gingen.

Na een korte rust start de 2e helft en beginnen de dames midweek met de bal. Wederom moet er weer even positie gevonden worden voordat de schoten achter de keepster komen. Alie Langerak herpakt dit en weet vanuit de hoek te scoren. Ook de dames van DFS/SGV weten nog 2 keer te scoren. (10-3). Op snelheid weten Sanne de Jong en Afke 2x te scoren. Eelkje Draaisma weet meerdere keren de bal te onderscheppen waardoor Manuela Rodenhuis en Sanne op snelheid konden scoren.

Keepster van DFS had daar geen antwoorden op. Alie Langerak weet in de laatste seconden de 15-5 op het scorebord te krijgen en daarmee behouden de dames Midweek nog steeds hun 2e plaats. Dames midweek wenst iedereen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar! 2016 moeten de dames op  12 januari uit naar Marum.