Dames Midweek Jupiter’76 pakken de punten tegen – HVR’97

Woensdag 10 december 2014 stond voor de dames midweek de wedstrijd op het programma tegen de dames van HVR. De afgelopen jaren is dit een lastige tegenstander gebleken voor de dames midweek. De opdracht was om met veel beweging het de statische dames van HVR lastig te maken.

De dames van Jupiter 76 begonnen goed en het was Jiske Bergsma die mooi om haar verdediger heen draaide en het net wist te vinden. Helaas stond zij in de cirkel en werd het doelpunt afgekeurd. Door een penalty kwamen de dames van HVR op voorsprong. Een doelpunt van Afke Guertin bracht de stand op 1-1. De wedstrijd bleef gelijk op gaan.

De familie Langerak, Alie en dochter Lisa, zorgden voor de doelpunten van Jupiter en brachten de stand op 4-4. Door een doelpunt van Afke gingen de dames met een voorsprong van 5-4 de rust in. In het begin van de tweede helft konden de dames van Jupiter het doel niet vinden. Kansen werden wel gecreëerd maar konden het doel niet vinden. Verdedigend stonden de dames van Jupiter sterk. Er werd niet meegegaan in het tempo van HVR en fanatiek werden de dames van HVR aangepakt. Toch konden de dames van HVR de gelijkmaker maken. Door goed samenspel bleven de dames kansen creëren.

Er was een penalty van Afke nodig om de dames weer op voorsprong te brengen. Door een onoplettendheid kwamen de dames weer gelijk op 6-6. Verdedigend werd er nog een tandje bijgeschakeld en bleek keeper Nadja Postma niet meer te passeren. Een penalty en een vrije schotkans van de cirkel wist zij knap te houden. Aanvallend was het Lisa Langerak die de dames weer op voorsprong bracht. Met een lastig onderhands schot bracht Alie de eindstand op 8-6. Komende woensdag 17 december spelen de dames uit tegen DOS in Dwingelo

Eervol verlies voor dames Jupiter ’76

Ondanks de goede voorbereiding voor de wedstrijd tegen de koploper Kwiek in Hoogeveen, hebben de dames van Jupiter afgelopen zondag 14 december punten helaas niet mee naar huis kunnen nemen.

De Jupiterdames begonnen voorspoedig met twee doelpunten vanuit de opbouwposities door Marion Offringa en Marie-Jetske Lettinga. Maar al even snel kwam Kwiek op 2-2. Het bleef gelijk opgaan want na nog een score van Kwiek knalde Maaike Osinga 2x de bal achter de keepster. Toch nam Kwiek langzamerhand het initiatief en was sterker in de afronding en liep uit naar 8-4. Jupiter bleef echter goed strijden en kwam door treffers van Marie-Jetske en Marion terug tot 8-6. Ondanks dat keepster van Yvonne van Wier een penalty stopte, liep Kwiek voor rust uit naar 13-6.

Na de rust bleef de hoge snelheid van het spel erin en begon Jupiter weer goed, want men scoorde via Maaike en Marie-Jetske weer tweemaal. Zowel Kwiek als Jupiter lieten veel actie zien tijdens het spel. Niet alleen was het scoren in de aanval van belang, ook moest er goed worden verdedigd om de tegenstander bij te kunnen houden. Met name Samantha Vijver en Ancilla Roerink stonden hun ‘mannetje’ in de verdediging, maar ook de zussen Maaike en Jeltsje Osinga blokten regelmatig een bal goed af. Kwiek had af en toe ook wel wat geluk met schoten die van richting werden veranderd, maar Jupiter gaf zeker niet op. Aanvallend zat er meer beweging in het spel en dan leverde kansen op die door Nynke de Jager vanaf de hoek en Marije Bijlsma via een break benut werden. Kwiek liep dan ook niet heel veel verder uit en met nog enkele punten van de topscoorders Marie-Jetske, Marion en Maaike werd de eindstand uiteindelijk 23-13.

Aankomende zondag 21 december spelen de dames om 12 uur thuis tegen Hoogersmilde.