Dana et ses amis voor Kambengo!

Goede doelen steunen met een geweldig optreden van muzikaal talent! Dat gebeurde op zaterdag 1 maart in een bomvolle Koornbeurs in Franeker. Dana de Vries uit Franeker en haar muzikale vriendinnen van het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, Fiona Mato (Piano) en  Eun Joo Lee (Viool) speelden daar een prachtig en gevarieerd programma, van Chopin via Faure, de moderne Jalbert , Saint-Saens en Halvorsen, naar `the 4 seasons of Buenos Aires` van Astor Piazolla.

 

Het concert was georganiseerd door Rotary Franeker met steun van Rotary Leeuwarden-Oldehove.

 

De opbrengst, een eerste schatting komt op € 8000,00, gaat in zijn geheel naar de Stichting Kambengo, een kleine organisatie, die ambitieuze maar kansarme Gambianen in hun eigen land een betere toekomst wil bieden. Kambengo betekent ‘samenwerking’.

 

In november 2013 zijn zeventien mensen van de Rotary Franeker en Leeuwarden-Oldehove met Kambengo meegereisd naar Gambia om iets van de Kambengoprojecten te zien. De reizigers gingen o.a. naar het Jammeh Foundation for Peace Hospital in Serekunda. Dit ziekenhuis wordt gesteund door stichting Kambengo.

 

De gehele opbrengst van de avond wordt besteed aan de inrichting van de nieuwe kraamafdeling in dit ziekenhuis. Nu is de situatie op de kraamafdeling in het ziekenhuis zo, dat er vier vrouwen tegelijkertijd  gebruik dienen te maken van een  eenpersoons bed. Ook is er nauwelijks goede medische apparatuur aanwezig.

 

De avond is een succes geworden dankzij de grote inzet van velen. Dat is wat Rotary is!

Dana-et-ses-Amis-01032014