December activiteiten op het Simon Vestdijk in Franeker. *foto’s*

Het is alweer ruim twee maanden geleden dat Simon Vestdijk in Franeker de heropening van de school heeft gevierd, zowel de inrichting van het onderwijs als het schoolgebouw aan de IJsbaanweg in Franeker, hebben een grondige metamorfose ondergaan. Inmiddels waait er dus een nieuwe & frisse wind door de school! In de maand december hebben de leerlingen allerlei activiteiten/workshops/wedstrijden gevolgd.

Zo hebben de leerlingen aan het begin van de maand in samenwerking met de gemeente Waadhoeke & Tûmba (Fries kenniscentrum discriminatie en diversiteit) voor alle leerlingen een “anti-discriminatie” schooldag georganiseerd. Niet alleen leerzaam voor de leerlingen maar ook voor de gemeente Waadhoeke die met de input van de leerlingen een duidelijke visie van jongeren in de gemeente wil schetsen. Het onderwerp sloot ook ontzettend leuk aan bij Paarse vrijdag waarbij de school zichzelf en de leerlingen helemaal paars gekleurd heeft. Op deze dag stond het jezelf kunnen en durven zijn centraal op de school, met een Paars Simon Vestdijk prijzenpakket voor de meest pimpelpaarse leerlingen.

Buiten de leerzame activiteiten om was er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning: zo is er een voetbalmiddag/avond op school georganiseerd zodat leerlingen de laatste poulewedstrijd van Nederland op school konden kijken onder het genot van een hapje en een drankje & is natuurlijk sinterklaas ook nog even op bezoek geweest met een grote pepernoten en zonnebril actie voor de gehele school!

Daarnaast is SimonVestdijk druk bezig om op het gebied van technologie opdrachten, workshops en lessen te ontwikkelen, zodat onze leerlingen met genoeg ICT vaardigheden hun vervolgopleiding in kunnen stromen. Verder blijft sport natuurlijk een centrale plek houden in de school, zo zijn alle derdejaars deze maand naar Leeuwarden geweest om de ijsbaan op te duiken! Maar is er ook aandacht voor de topsporters in de school; neem bijvoorbeeld Jannoula Jaspers die afgelopen weekend een topprestatie geleverd door 6de te worden op het nationaal kampioenschap schoolslag zwemmen: daar is ze op school nog even speciaal voor in het zonnetje gezet!

Je merkt het wel: er gebeurd ontzettend veel op het Simon Vestdijk in Franeker! Ben jij ook zo benieuwd naar onze school? Zoek ons dan op via instagram (simonvestdijkfraneker) voor meer info en een kijkje op alle gebeurtenissen binnen de school. Op het einde van iedere schooldag komt er een nieuwe post met de hoogtepunten van die dag- ook voor ouders en basisschoolleerlingen ontzettend leuk om te volgen!

Een overzicht van de eerder genoemde activiteiten in foto’s

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!