Op de foto de scheidend en beoogd kinderburgemeester.Links:  Dian Rienstra en Rechts: Thijmen de Vries- De foto is gemaakt door:  communicatie Waadhoeke

Dian Rienstra zwaait af als kinderburgemeester en Thijmen de Vries beoogd opvolger!

Donderdag 22 maart nam gemeente Waadhoeke afscheid van Dian Rienstra als kinderburgemeester van Waadhoeke. Op hetzelfde moment maakte Thijmen de Vries kennis met burgemeester Marga Waanders en zijn voorgangster Dian.

Thijmen de Vries had de oproep voor een nieuwe kinderburgemeester in december 2023  gezien in de krant en op social media. Thijmen was erg enthousiast geraakt en had een hele mooie video gemaakt. Daarin vertelde hij wat hij voor ogen heeft en hoopt te kunnen brengen als kinderburgemeester, zoals meer activiteiten voor jong en oud

Thijmen zit in groep 7 van IKC De Fûgelsang in Berltsum. Hij wordt in de raadsvergadering  van 28 maart door de gemeenteraad officieel geïnstalleerd als de nieuwe kinderburgemeester van Waadhoeke en blijft dan tot de zomer van 2025. Daarna volgen er weer verkiezingen voor de kinderburgemeester voor 1 schooljaar.

Dian was de eerste kinderburgemeester die wat langer zitting had dan gebruikelijk is voor Waadhoeke. Door verlate verkiezingen was zij 1,5 jaar kinderburgemeester en mocht zij Sinterklaas samen met burgemeester Marga Waanders tweemaal ontvangen in Franeker. Dian vond de Sinterklaas intocht een feest om mee te maken! Haar eerste opdracht als kinderburgemeester was de opening van de Agrarische Dagen in Franeker. Wat Dian een heel mooi en bijzonder moment vond als kinderburgemeester, was het geven van een stempel op de stempelkaart van Maarten van der Weijden tijdens zijn Elfstedentriathlon in juni 2023.

Een tip van Dian aan haar opvolger Thijmen: “wees gewoon lekker jezelf en wees niet bang om iets verkeerd te zeggen, het komt altijd wel goed.”  Thijmen  kan niet wachten om officieel geïnstalleerd te worden. Het lijkt hem prachtig om dan ook ‘officieel’ de nieuwe kinderburgemeester van Waadhoeke te zijn!

 

 

 

error: Bericht Beveiligd!