D&O Bouwglas werkt mee aan genomineerde chemotuin

Begin december ontving D&O Bouwglas te Franeker het bericht dat het project Chemotuin in Hilversum is genomineerd voor de Hedy d’Anconaprijs 2016 voor excellente zorgarchitectuur. Een zeskoppige jury bestaande uit architecten en zorgprofessionals maakte de zeven nominaties bekend die zij selecteerden uit 52 inzendingen. De Hedy d’Ancona-prijs richt zich op voorbeeldstellende projecten waarbij architectuur, interieur, stedenbouw, tuin- of landschapsarchitectuur het zorgconcept optimaal ondersteunen.

Het idee van de chemotuin in het Tergooi ziekenhuis te Hilversum komt van een eigen internist-oncoloog Pieter van den Berg, die voor zijn patiënten een groene omgeving wilde creëren, een helende plek in de buitenlucht.

Architect Bart van der Salm van VANDERSALM-aim ontwierp een halfronde constructie van houten palen met daarop een glazen dak en een overdekt pad naar het ziekenhuis. De houtconstructie is gerealiseerd door Assink Hout. Het glazen dak is door D&O voorzien van gelaagd zelfreinigend veiligheidsglas Pilkington Activ™. Het glas heeft een revolutionaire coating, dat gebruik maakt van natuurlijke elementen en door daglicht en regen af te breken het organisch vuil wegspoelt. Het glas is met aluminium profielen vastgezet waardoor een onderhoudsarme constructie is ontstaan.

De chemotuin is tot stand gekomen door een geldinzameling van de Stichting Vrienden van Tergooi. Daarnaast zijn er door verschillende bedrijven, waaronder D&O en Pilkington, donaties gegeven. De chemotuin in Hilversum is uniek in Nederland.

Juryvoorzitter en partner van architectenbureau KAW Reimar von Meding gaf aan dat alle nominaties van grote maatschappelijke waarde zijn en met de focus op de patiënt. De jury onderschrijft het belang van deze ontwikkeling. In februari worden de projecten door de jury bezocht, gesproken met alle betrokkenen en tevens gebruikservaringen geïnventariseerd. De prijsuitreiking vindt plaats op 1 juni 2016.

Meer informatie over het project vindt u op de website van D&O. Voor alle nominaties gaat u naar: http://www.hedydanconaprijs.nl

Chemotuin_D&O_Bouwglas_693 Chemotuin_D&O_Bouwglas_700 Chemotuin_D&O_Bouwglas_703 Chemotuin_D&O_Bouwglas_708

error: Bericht Beveiligd!