Foto ter illustratie

Doelpuntrijke wedstrijd zorgt opnieuw voor winst bij de dames senioren van Jupiter ‘76

Zondag 19 februari, de laatste fase van de handbalcompetitie voor de dames senioren van Jupiter ’76 is aangebroken. Deze zondag stond de twee na laatste wedstrijd op het programma, thuis in sporthal De Trije in Franeker met als tegenstander Kleine Sluis/ZAP.

Een volle tribune moedigde de thuisploeg aan. En gezien de Jupiter Dames op dit moment de koppositie hebben, is elke wedstrijd belangrijk. Spanning gegarandeerd!

Elise van der Haring was namens Jupiter ’76 niet van plan de tegenpartij ruimte te geven om in hun spel te komen. Via een snelle break-out maakte ze de eerste treffer voor de thuisploeg. Dit bleek ook het startsein voor snel aanvalsspel van Jupiter. Na één doelpunt van de rechterhoek van Kleine Sluis/ZAP volgde een doelpunten reeks met vijf doelpunten voor Jupiter ’76. Rymke Prins benutte haar behendigheid twee keer door een snelle actie vanaf de hoek, Elise draaide vanaf de cirkel positie weg bij de verdediging waardoor ze kon scoren en ook Marion Offringa wist twee keer tot scoren te komen. Kleine Sluis/ZAP kon het tempo niet bijhouden en kwam maar tweemaal tot scoren. De dames van Jupiter bleven snelheid houden in de aanval wat maakte dat Rianne Mendel, Maaike Osinga en Marije Bijlsma ook wisten te scoren. Aanvoerster Iris van der Veen benutte een strafworp waardoor ook zij op het scoreformulier kwam te staan. Na deze doelpunten reeks verslapte het tempo enigszins bij Jupiter en daar wist de tegenpartij gebruik van te maken. Verdedigend werden er wat fouten gemaakt waardoor Kleine Sluis/ZAP drie keer tot scoren kwam. Hierdoor wist de tegenpartij in te lopen tot een verschil van vier doelpunten. Meer ruimte kregen ze overigens niet. Kayla Grijpma zorgde met een snelle break-out vanaf de linkerhoek voor het elfde doelpunt op naam van Jupiter en ook Iris deed opnieuw een duit in het zakje met twee doelpunten. Vlak voor rust kreeg Kleine Sluis/ZAP nog een strafworp mee die werd benut waardoor er bij rust 13-7 op het scorebord kwam te staan. 

Aandachtspunten voor de tweede helft waren vooral het snelle spel behouden, wanneer snelheid niet lukt de aanvallen geduldig uitspelen en verdedigend elkaar helpen waar nodig. Ondanks dat Kleine Sluis/ZAP de score van de tweede helft opende met opnieuw een penalty, wist Maaike de opdracht van de coach meteen tot uitvoering te brengen. Tweemaal wist ze op snelheid te scoren waaronder één met snel samenspel met Iris. Mondjesmaat pikte Kleine Sluis/ZAP nog een doelpuntje mee maar keepster Hedwig Noordenbos wist haar doel heel goed schoon te houden. Rianne kreeg de smaak nog meer te pakken en scoorde maar liefst vier keer waarvan twee break-outs. Maaike maakte nog twee doelpunten, Iris, Marije en Elise scoorden allemaal één keer en Marion schoot drie keer raak. Kleine Sluis/ZAP leek tegen het einde van de wedstrijd geen antwoord meer te hebben op het overwegend snelle samenspel van de Jupiter Dames. Dit maakte dat het slotakkoord ook aan de zijde van Jupiter was. Iris wist een paar seconden voor het eindsignaal via een knappe break-out het dertigste doelpunt voor Jupiter te maken. Hiermee werd deze snelle, sportieve wedstrijd – waarin alle speelster van Jupiter wisten te scoren – beëindigd met een stand van 30-16 in het voordeel van Jupiter ’76. 

De twee punten blijven dus in Franeker wat maakt dat de dames senioren nog altijd het klassement aanvoeren. Met nog twee wedstrijden te gaan belooft dit een spannende ontknoping van de competitie te worden. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op woensdag 1 maart a.s. in Schagerbrug tegen de nummer twee uit de competitie: DES/Petten. Een wedstrijd om naar uit te kijken!

Het combinatie team dames C-jeugd Jupiter ‘76/FHC hield de punten in Franeker. Zij wonnen met 24-7 van SEW. De heren C-jeugd behaalden thuis ook een ruime overwinning op V en S. In een sportieve wedstrijd werd het 29-5 en ook de heren C-jeugd hebben kans om kampioen te worden. Ze staan gedeeld eerste met Meppel AZ. Dat is de tegenstander waar de jongens volgende week naar toe moeten, dus dat is een belangrijke wedstrijd. 

error: Bericht Beveiligd!