Donderdag 28 juli: PC-Keats-Off

Aanstaande donderdag vindt de Keats-off voor de PC plaats op It Sjûkelân in Franeker. Vier parturen binden met elkaar de strijd aan met als ultiem doel het verkrijgen van de 16e plaats op de lijst van de 163e PC. Het betreft de kaatsparturen die op 25 juli a.s. de plaatsen 16, 17, 18 en 19 van de KNKB-ranking innemen.

De Keats-off is zowel voor de kaatsers als de kaatsliefhebbers een mooie opmaat voor de PC, welke plaatsvindt op 3 augustus. Om 18.00 vindt de loting van de Keats-off plaats in de Bogt fen Guné, waarna om 18.30  de partij ‘los’ gaat. Belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Tijdens de Keats-off zijn tevens nog kaarten voor de PC verkrijgbaar.

de PC

De PC is niet alleen de belangrijkste kaatspartij van het jaar, maar is tevens ’s werelds oudste nog bestaande sportwedstrijd. Een dag waar het draait om topsport in een decor dat bol staat van de tradities. De PC wordt sinds 1853, traditioneel op de vijfde woensdag in juli verkaatst. De hoofdprijs is een in 1883 door de Commissaris van de Koningin geschonken zilveren Koningsbal, die wordt uitgereikt aan de beste kaatser van de dag, de PC-koning.

error: Bericht Beveiligd!