Dosko/Acta stelt vierde plaats veilig *foto’s*

Afgelopen weekend stond de strijd om de vierde plaats op het spel. Deze plaats moest veiliggesteld worden tegen Oudehaske. Dosko/Acta toonde zich duidelijk de betere en won met goed verzorgd spel de strijd met 3-1.

Na de duidelijke overwinning tegen Bolsward startten de Franekers sterk tegen Oudehaske. Op alle vlakken was Dosko/Acta oppermachtig tegen de stroef startende Oudehaske. De midaanval werd goed in stelling gebracht en kon goed scoren en de passing was ook meer dan voldoende. Met duidelijk verschil Dosko/Acta deze set naar zich toe met 25-14.

Daarna begon Oudehaske beter te spelen, met Hans binnen de lijnen voor Jeroen die nog kampt met een schouderblessure, leek het team niet goed opgewassen te zijn tegen de goed serverende tegenstander. Gaandeweg de set kwamen de passers weer goed terug in de wedstrijd en daardoor kwam de aanval ook beter tot zijn recht. Aan het einde van de set moest er een winnaar naar voren komen en Dosko/Acta was iets gelukkiger en won deze set met 25-23.

De derde set kon Dosko/Acta iets uitlopen tot 14-11 maar kon dit niet tot aan het einde van de set volhouden. De Franekers maakten het weer tot het einde van de set spannend, waarbij de set gewonnen werd door een discutabele beslissing van de scheidsrechter. Deze beslissing viel goed voor de Franekers en daarmee wonnen ze de derde set.

De laatste set was Dosko/Acta er niet meer bij met het hoofd. De winst was al in het bezit, echter de laatste set moest men aan Oudehaske laten met 25-20. Al met al een dik verdiende wedstrijd voor de Franekers. Dit beloofd veel goeds voor de topper aanstaande zaterdag tegen de nummer 2 AVC uit Akkrum.