Drie Kampioenen in Sleen

In Sleen werd weer het jaarlijkse IJspegel toernooi gehouden. Van Sportschool Poelstra wisten 3 judoka’s het toernooi te winnen, ééntje pakte zilver en 2 het brons.

Bij de jongens -12 jaar -34 kg was Esben Poelstra weer veruit de sterkste. De 4 partijen in de poule werden allemaal met ippon gewonnen en in de finale poule kwam hij nog wel een keer achter te staan, maar ook die partij won hij. De laatste werd ook gewonnen en dus ook kampioen.

Bij de jongens -10 jaar -27 kg was Riemer-Jelte Buwalda goed op dreef. Hij wist in zijn poule 4 van de 5 wedstrijden te winnen en zich te plaatsen voor de finale poule. Hierin wint hij nog 1x en verliest een keer, maar toch wordt hij op punten en onderling resultaat kampioen.

Bij de jongens -15 jaar was Moreno Felida goed op dreef. Hij wist al zijn 5 partijen te winnen en zo de eerste prijs mee naar huis te nemen. In de klasse -50 kg stond Mathijs Pietersma goed te judoën. Hij won 3 partijen in de poule en alle partijen in de finale poule: zilver voor hem. Tot 42 kg was ook Rienk Veenstra goed op dreef. 3 van zijn 5 partijen werden gewonnen en zo pakte hij het brons. Bij de meisjes -15 jaar -44 kg was Manon Poelsma goed op dreef. Zij wist zich door 2 winstpartijen in de poule te plaatsen voor de finale poule. Hierin wist zij uiteindelijk het brons te pakken. Ook Lisenka Bomas en Eva van der Kooi gaan door naar de finale poule. Helaas vallen Lisenka en Eva beiden buiten de prijzen. Ook Giel Dol, Benyam Bossack en Anandi Bomas vielen net buiten de prijzen.