Dubbel kampioen!

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de afsluiting van het winterseizoen ofwel de finals van CGN/IPC. Al vroeg reisden zowel de Jeugdband als Showband van de Sternse Slotlanders richting Eindhoven.

Als eerste moest de showband aan de bak in de prelims. Voor de 3e keer dit seizoen lieten zij hun show “More Dutch” zien. Het verhaal van de toeriste met heimwee naar Nederland wordt duidelijk in beeld gebracht. In combinatie met verschillende pakkende hits uit de Nederlandse muziekgeschiedenis is het een feest om naar te kijken. Na de laatste contest in Franeker zijn er na het beluisteren van het jury commentaar nog enkele wijzigingen in de show aangebracht. Nu was het afwachten of de jury dit een verbetering zou vinden. In Franeker werden er nog 76,55 punten behaald. Zouden we nu de 80 punten gepasseerd zijn? En… misschien nog wel belangrijker, wat is het onderlinge verschil met de andere groepen? Na het zien van de uitslagen van de prelims werd de spanning bijna ondraaglijk. We hadden 81,45 punten gehaald en stonden nog maar 0,25 punten achter op de nummer 1! Alles was dus nog mogelijk! Iedereen was hiermee dus op scherp gezet om tijdens de laatste show van het seizoen nog éénmaal alles te geven en dit jaar als kampioen terug naar huis te gaan!

Maar eerst was de Jeugdband aan de beurt met hun programma genaamd Hitzone.
In Franeker werd hun show door het “eigen” publiek zeer gewaardeerd. Zou dit in het zuiden ook zo zijn? Het antwoord was overtuigend JA. Iedereen was zeer te spreken over deze enthousiaste jonge groep die bij het lopen van moeilijke figuraties vlotte herkenbare muziek ten gehore bracht. Wederom stalen ze de harten van het publiek met de romantiek in het nummer “all of me” van John Legend. Na het laatste nummer “Fireworks” was er een luid applaus voor onze toppers. In Franeker behaalden ze 70,6 punten en nu werden ze kampioen met 73,23 punten! Een super prestatie voor een groep die nog maar zo kort bij elkaar is en ook nog eens voor het eerst deelneemt!

Nu was het dus aan de Showband om een dubbel kampioenschap binnen te halen. De show verliep prima net als eerder op de dag. Nadien kwamen bij veel leden de spanningen los. Na maanden trainen was dit de laatste keer en ja sommigen vonden die laatste keer niet hun beste keer. Maar wat zou de jury er van vinden? Het was een waar spectakel want… er was geen nummer 2! Zowel NFPC uit Dokkum als de Sternse Slotlanders werden kampioen omdat ze precies evenveel punten hadden behaald, 81,875! Onwaarschijnlijk! Zo werd het dus een dubbel kampioensfeest en kon de hele vereniging erg trots zijn op onze fantastische leden!

DSC03049

error: Bericht Beveiligd!