Duitse en Franeker brandweervrienden vieren jubileum *foto’s*

Afgelopen zaterdag was er een delegatie van een kleine 35 Duitse brandweervrienden uit Gross Laasch weer op bezoek bij de brandweer in Franeker. Ze vierden gezamenlijk hun 2de lustrum van brandweervriendschap. De vriendschap ontstond tien jaar geleden: Martensipke Tigchelaar, van oorsprong uit Wijnaldum, maar verhuist naar Gross Laasch, vroeg aan Gerbrig Huizenga of het mogelijk was dat de plaatselijke brandweer van Gross Laasch een bezoek mocht brengen aan de Franeker brandweer kazerne. Natuurlijk was dat mogelijk.

Zo geschiedde, in 2006 kwamen de Duitse brandweercollega’s naar Franeker en in 2007 vertrok een Franeker delegatie naar Gross Laasch. De bezoekjes groeiden uit tot een vriendschap, partnerschap en uitwisseling van ervaringen die niet meer stuk te krijgen is.

Tijdens het eerste lustrum zijn er zelfs afspraken gemaakt en is het partnerschap officieel door beide korpsen onder tekent.

Zaterdagavond was het volop gezelligheid in de Franeker kazerne, met spel, sport, muziek, BBQ en vooral volop gezelligheid. Na het uitreiken van diverse prachtige cadeau’s was het nog lang gezellig in de kazerne. Noemenswaardig was een prachtig houtsnijwerk, gemaakt door een “motorkettingzaag specialist” een brandweerman op ware grote men een brandweerslang in de handen. (zie foto)

 

 

 

 

error: Bericht Beveiligd!