Duizenden euro’s voordeel door verlaging belasting

Franeker – Op 1 juli heeft het kabinet besloten de overdrachtsbelasting tijdelijk te verlagen van 6% naar 2%. De verlaging loopt tot 1 juli 2012 en geldt met terugwerkende kracht vanaf 15 juni 2011. Daarbij is de datum van overdracht bepalend. Huis & Hypotheek Franeker bekijkt graag samen met u hoeveel u kunt besparen.

Uw droomwoning dichtbij “Door deze verlaging kunt u profiteren van duizenden euro’s voordeel op uw hypotheek”, aldus Marcel van der Haring. “De voordelen zijn overduidelijk, op een woning van € 250.000,- levert het u al € 10.000,- op! Als verkoper verkoopt u gemakkelijker uw woning en als woningzoekende wordt u niet meer op voorhand geconfronteerd met een hoge belasting.”

Overdrachtsbelasting is een belasting welke de koper van een bestaande woning betaalt over de aanschafprijs. De verlaging zorgt voor een voordeel van 4% op de aanschafprijs van een woning.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft aangegeven al een sterke stijging te zien in het aantal bezichtigingen afgelopen week. “Met alle voorgenomen wijzigingen in de maximale hypotheekverstrekking welke per augustus van kracht zullen zijn, zijn wij als Huis & Hypotheek Franeker verheugd met de genoemde verlaging van de overdrachtsbelasting.”

Wilt u weten of uw droomwoning dichtbij is? Of wilt u een woning (ver)kopen en weten wat de mogelijkheden voor u zijn? Neemt u dan gerust contact op met uw hypotheekadviseur van Huis & Hypotheek Franeker

error: Bericht Beveiligd!