Duizenden kaarsen, honderden lakens!

Op donderdag, 22 december 2022  tussen 16.00 en 18.30 uur was er filevorming op de Zilverstraat te Franeker ter hoogte van `de Rank`, het verenigingsgebouw van de Protestantse Gemeente Franeker. Oorzaak was de inleveractie van kaarsen, kaarsvet en witte lakens ten behoeve van de mensen in Oekraïne. Omrop Fryslân radio- en tv maakten een reportage en zagen de ene mens na de andere binnenkomen met witte lakens, bestemd voor camouflage.

Het waren er uiteindelijk honderden. Ook werden er duizenden kaarsen ingeleverd en met name deze zijn zo nodig, als je weet, dat er in Oekraïne miljoenen mensen zonder stroom en in de kou zitten. Initiatiefneemster Inna uit Oekraïne, kwam met haar partner en bestelbus om  alles in te laden. De bestelbus bleek veel te klein voor de overweldigende hoeveelheid spullen die werden ingeleverd.

Over enkele dagen zal er opnieuw een bestelbus uit Oekraïne komen en ook die zal volgeladen worden met ingeleverde spullen. Hartverwarmend en grote dank van de Oekraïners, die de Franekers en Nederlanders omschreven als mensen met een groot hart. Hartverwarmend was ook, dat er diverse mensen geld gaven voor de aankoop van diesel voor het vervoer naar Oekraïne. De tweede zending is nu opgeslagen in `de Rank` en dagelijks komt er nog meer binnen. Eerlijk gezegd, mag dat nu even stoppen en wacht op de volgende oproep/actie. Dank aan alle goede gevers.

error: Bericht Beveiligd!