Echtpaar Dobma viert 65 jarig huwelijksfeest

Op maandag 27 november 2017 zijn Willem Doeke Dobma (26-05-1929) en Wilhelmina van Eenige ( 04-01-1930) uit Franeker vijfenzestig jaar getrouwd! Burgemeester Eduard van Zuijlen heeft het jubilerende bruidspaar de felicitaties gebracht in Kening State.

Willem is van geboorte een Groninger. Zijn vader was machinist bij de wegenbouw en heeft daardoor –in een woonwagen van de Ned. Basalt Maatschappij- met het gezin op verschillende plaatsen in Nederland gewoond, o.a. in Franeker, waar hij op de kleuterschool is geweest. Helaas heeft hij bijna geen herinneringen aan die periode.

In 1940 zijn zij vanuit Beetsterzwaag naar Amstelveen vertrokken, waar ze zich toen blijvend gevestigd hebben. Op de lagere school in Amstelveen kregen Willem en Willemien,

dochter van een beroepsonderofficier bij de luchtmacht, al een oogje voor elkaar, wat in 1952 uitmondde in hun huwelijk. Willemien was naast haar werk in het gezin actief als costumière bij particulieren.

Na zijn studie kwam Willem bij de Shell in Amsterdam als laborant en vanaf 1962 tot 1987 bij een internationaal laboratorium in Geel, België. Na de pensionering heeft het echtpaar Dobma zich in 1989 gevestigd in Oostkapelle op Walcheren.

Zij kregen 2 zonen. De oudste is in België gebleven, samen met vrouw en dochter. De jongste heeft zich in de loop van de tijd met zijn gezin, 2 zonen en dochter, in Stiens gevestigd.

Beide zonen vonden het prettiger dat hun ouders zich wat dichter bij hen zouden vestigen, gezien de onderlinge afstanden. Om praktische redenen is toen besloten naar Friesland te verhuizen, waar ze sinds 2006 in Franeker tot volle tevredenheid wonen. Er zijn 4 klein kinderen en 3 achterkleinkinderen.

De gezondheid van de moeder is minder geworden. De zorg voor zijn vrouw werd de heer Dobma te veel om alleen te dragen en daarom zijn ze ook verhuisd naar Kening State voor de zorg. Meneer is nog heel vitaal en is zeer actief in Kening State.

error: Bericht Beveiligd!