Echtpaar Nijboer – Akker viert 65-jarig huwelijk Fotograaf: Joachim de Ruijter

Echtpaar Nijboer – Akker viert 65-jarig huwelijk

Op maandag 3 april bracht burgemeester Marga Waanders een bezoek aan de heer Jan Nijboer en mevrouw Jantje Nijboer – Akker uit Tzummarum. Ze zijn op 2 april 65 jaar getrouwd. De burgemeester overhandigd een bos bloemen en feliciteert het echtpaar met hun jubilea.

Jan Nijboer is geboren op 4 -12- 1933 in Boelenslaan en heeft twee broers en twee zussen. Na de lagere school ging hij direct aan het werk. Jantje Nijboer- Akker is geboren op 7-03-1933 en heeft één broer. Ze deed de lagere school, huishoudschool en een naaiopleiding in Groningen.

Jantje woonde op een boerderij, maar verhuisde toen ze 16 was naar Niebert, omdat haar vader daar een dorpscafé had gekocht. In dorpscafé Café in de Klaver werkte ze fulltime mee en daar hebben Jan en Jantje elkaar ontmoet. Ze trouwden op 2 april 1958. Ze woonden eerst bij Jantje haar ouders en reden samen veel motor.

Daarna verhuisden ze naar Niebert en kregen ze 3 kinderen. Jantje was huisvrouw en bleef bij hun 3 kinderen. Jan werkte een aantal jaren op Ameland waar hij met collega’s de waterleiding heeft aangelegd en de hele week van huis was. Hij kon toen een vaste baan krijgen als onderhoudsmonteur op Ameland maar koos voor een baan als gasfitter bij het gasbedrijf in Tzummarum. Ze verhuisden naar Tzummarum.

Helaas was er ook groot verdriet. Op 19 jarige leeftijd verongelukt de oudste zoon van Jan en Jantje en er volgden moeilijke jaren. Er kwamen 3 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen die veel vreugde en gezelligheid brengen. Jan en Jantje hebben altijd veel hobby’s gehad. Jan heeft na zijn werkzaam leven veel oude motoren gerestaureerd. Zijn lust en zijn leven en zijn grote droom was om in een Porsche te rijden en dat doet hij dan ook al vele jaren. Ondertussen zijn ze een begrip in Tzummarum. Jantje is een creatieve duizendpoot en is altijd met iets bezig.

Jan en Jantje van harte gefeliciteerd met jullie 65 jarig huwelijk!