Echtpaar Scheltinga – Bouma viert diamanten huwelijk

Foto: Joachim de Ruijter

Zaterdag 26 februari was een feestelijke dag voor Piet en Baudien Scheltinga-Bouma uit Franeker.

Zij vierden die dag hun diamanten huwelijk. Wethouder Nel Haarsma kwam langs om het jubilerende echtpaar te feliciteren. Zij bood hen namens de gemeente een prachtig orchidee aan.

Piet Scheltinga en Baudien Bouma leerden elkaar kennen in maart 1959, tijdens een dansavond in het Rooms Katholieke Vereenigingsgebouw te Franeker. Drie jaar later op 26 februari 1962 stapte het paar in het huwelijksbootje. De toenmalige burgemeester van Franekeradeel, Rinze Hempenius, trouwde hen in het Martenahuis in Franeker. De kerkdienst vond plaats in de Maritinikerk, omdat de katholieke kerk was afgebroken en de nieuwe kerk nog niet was gebouwd.

Het echtpaar Scheltinga-Bouma heeft altijd in Friesland gewoond. Na hun huwelijk streken ze neer in Sneek. Daarna volgende negen jaar in Bolsward. Ondertussen wonen ze alweer 41 jaar met veel plezier in Franeker. Samen kreeg het echtpaar vier kinderen. Ze hebben vier kleinkinderen, waarvan twee een relatie hebben. Piet en Baudien zijn nog altijd even gelukkig met elkaar. Ze bridgen, puzzelen en maken graag sudoku’s.

Natuurlijk was er deze bijzondere dag een heerlijke taart en hingen er slingers om de heugelijke mijlpaal te vieren. De dag werd afgesloten met een feestelijke maaltijd in familiekring.

error: Bericht Beveiligd!