Foto © Joachim de Ruijter - Echtpaar Mossel-Wieringa en Burgemeester Marga Waanders

Echtpaar Van der Mossel 65 jaar getrouwd

Harm Van der Mossel en Bonnie Van der Mossel – Wieringa trouwden op 26 februari 1958 en vieren dit jaar hun Briljanten huwelijk. Een feestelijke gebeurtenis en daarom kwam burgemeester Waanders het echtpaar vandaag, 27 februari hen persoonlijk feliciteren namens het gemeentebestuur van Waadhoeke.

Liefde in Oude Leije

Harm en Bonnie hebben elkaar ontmoet op straat in het dorp Oude Leije, waar Bonnie woonde bij het (voormalig) station. Mevrouw Van der Mossel had toen al heel wat verhuizingen achter de rug. Haar vader was boerenarbeider en daardoor moest ze wel 11 keer verhuizen. De familie van meneer Van der Mossel was iets honkvaster. Harm werd geboren in Engwierum en verhuisde later naar buurtschap De Rijp (tussen Ferwerd en Blija).

Ferwerd als thuisbasis

Meneer Van der Mossel werkte als landarbeider en werd later kraanmachinist. Voor zijn werk moest hij soms wel een maand lang naar het buitenland. Mevrouw Van der Mossel bleef dan alleen thuis met de zorg voor hun twee dochters en zoon. Ze hebben samen maar liefst 58 jaar in Ferwerd gewoond.

Nooit te laat om te leren zwemmen

Beide zijn ze lang actief geweest met hobby’s en sport. Harm met fietsen en tuinieren in zijn moestuin en Bonnie ging graag zwemmen. Dit laatste hebben ze samen op latere leeftijd nog geleerd. Sinds 2016 wonen ze dicht bij hun kinderen in Sint Annaparochie. Met hun hulp hopen ze nog lang zelfstandig te kunnen wonen. Meneer en mevrouw Van der Mossel hebben 6 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen gekregen. Het Briljanten huwelijksfeest werd in familiekring gevierd.

error: Bericht Beveiligd!