Een stralende Maarten van der Weijden op de Breedeplaats in Franeker

Donderdagochtend stapte Maarten van der Weijden op de fiets in Leeuwarden samen met een ploeg wielrenners fietst Maarten in een flink tempo naar Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum en Harlingen, waar hij een rust moment had.

Om 14.30 uur was het al gezellig druk in de stad. Op het terras van De Doelen zaten mensen rustig te genieten van een drankje en/of een hapje en langs de Hofstraat, Breedeplaats en de Voorstraat liep het steeds meer vol. 

Het publiek langs de weg moest even geduld hebben, maar om 15.41 uur kwam hij aan, Maarten van der Weijden. Met een grote lach kwam hij aan fietsen, Gerda en haar vriend kregen een knuffel en ze namen de tijd om te poseren voor onze fotograaf. Nadat Maarten naar iedereen even gezwaaid had, heeft hij zijn weg vervolgd, op naar Dokkum.

 

Ik doe mee voor….

Maarten van der Weijden is de uitdaging van de triatlon aangegaan om geld in te zamelen voor het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Ook vele vrijwilligers hebben (in)direct te maken (ge)had met kanker. Zo ook het rayonhoofd van Franeker, Gerda. Zij zet vandaag de stempel op de stempelkaart van Maarten. Gerda heeft haar nichtje verloren ‘Merel’, ze overleed op 31 jarige leeftijd aan kanker.

Hier vind je mee informatie over de Maarten van der Weijden Foundation, wil je doneren kan het ook, klik hier.

Foto’s FranekerActueel en Ytzen Korf

error: Bericht Beveiligd!