Een weekend vol mode in Franeker

Sinds enkele jaren wordt er in het voorjaar een drukbezochte modeshow georganiseerd door de winkeliers van Franeker. Vanwege het aanhoudende succes is er besloten om dit jaar niet één dag, maar zelfs een heel weekend te besteden aan mode. Op zaterdag 28 maart en zondag 29 maart worden winkelbezoekers getrakteerd op een gevarieerd en uitgebreid modeprogramma.

Op zaterdag leggen alle deelnemende winkels de rode loper uit. Hier tonen zij een sneakpreview van de laatste mode en aansluitend lopen de modellen in optocht – en onder begeleiding van doedelzakspeler Gareth Fraser – door de binnenstad van Franeker.

De Breedeplaats is die dag omgetoverd tot Modeplein waar onder andere diverse marktkramen staan en verschillende demonstraties worden gegeven door kappers en schoonheidsspecialisten. Aan het einde van de middag treedt het bekende dweilorkest Bjusterbaarlik op. Op zondag openen de winkeliers van Franeker om 13.00 uur opnieuw hun deuren. Deze dag staat in het teken van de populaire modeshow.

Op de Breedeplaats geven een aantal dansgroepen van Sportcentrum Bloemketerp dansdemonstraties. Daarna gaat de modeshow van start onder muzikale begeleiding van DJ Quickfinger. Na de modeshow is er nog volop gelegenheid om te winkelen. De winkels blijven tot 17.00 uur geopend.

84. © Eddie Spoelstra - FranekerActueel.nl

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!