Eerste elektrische haarden speciaalzaak PrachtVuur opening 21 mei Franeker

Op zaterdag 21 mei opent PrachtVuur zijn deuren aan de Edisonstraat in Franeker. PrachtVuur is de eerste haarden winkel die alleen elektrische haarden verkoopt, geïntegreerd in een PrachtVuurmeubel uit eigen meubelmakerij.

Tim Verschore start samen met zijn vrouw Annemieke een nieuw avontuur waar ze beide enorm naar uitkijken en de passie vanaf straalt. Wat begon in December 2021 aan de keukentafel als een idee werd als snel uitgewerkt naar een concreet plan. De creativiteit van Annemieke en de jaren ervaring en kennis van Tim als vertegenwoordiger lijkt de perfecte combinatie. Samen met een meubelmaker binnen het bedrijf PrachtVuur maken ze de mooiste op maat gemaakte meubelen met geïntegreerde haarden, met daarin ook weer keuze tussen verschillende systemen en haard soorten. 

De showroom is een bron van inspiratie waar je als je binnenkomt heerlijk kan plaatsnemen in een stoel of aan een bar om de haarden en de sfeer te beleven. Om een huiselijke sfeer te creëren zijn er fauteuils en decoratie toegevoegd welke ook te koop zijn. Achter de showroom is de meubelmakerij en de spuitcabine te vinden, waar gewerkt wordt met kwaliteitsproducten. Hier staan Tim en Annemieke ook voor, beleving, juiste advies, service en kwaliteit. Ze nemen de klant mee vanaf de binnenkomst in de winkel tot aan service en eventueel onderhoud aan huis. Dat maakt ze uniek.

Er wordt gewerkt met de merken Faber en Dimplex. In de showroom staan verschillende soorten elektrische haarden van de 2 merken. Zo is te zien hoe er door middel van waterdamp vlammen worden gemaakt, maar ook het systeem Optiflame met telkens weer een uniek vlammenspel. Voor ieder wat wils in soort en prijs, van een klassiek gietijzeren kacheltje tot aan grotere haarden geïntegreerd in een meubel. 

Faber terug van weggeweest

Jan Gerrits Faber die in 1844 in Franeker een smederij begon en de basis legde voor het huidige assortiment haarden en kachels. Na 175 jaar vakmanschap en passie brengen Tim en Annemieke, Faber haarden weer terug in Franeker met net zoveel veel passie als Jan Gerrits Faber in 1844.

Opening PrachtVuur op zaterdag 21 mei van 15.00 – 17.00 uur Edisonstraat 23B in Franeker.

Klik op de afbeelding om te vergroten

 

Bron: YouTube filmpje PrachtVuur