Voor de eerste maal dineren in grootste rijksmonument Friesland

Op donderdag 9 juni zal het restaurant Boppeslach voor de eerste maal haar deuren openen voor iedereen die kennis wil maken met het restaurant dat gevestigd is in het grootste rijksmonument van Friesland. Er zal deze avond een driegangenmenu worden geserveerd. 

Restaurant Boppeslach is gevestigd in woonzorgvoorziening ECR Kening State. Dit pand is het grootste rijksmonument van Friesland, waardoor er op 9 juni voor het eerst door het algemene publiek gedineerd kan worden in dit monument. De naam van het restaurant is na vele inzendingen vernoemd naar de succesvolle slag uit het kaatsen. Het diner op 9 juni zal de eerste worden in een reeks ‘opentafeldiners’ waarbij het restaurant toegankelijk wordt gesteld voor iedereen.

Directielid Maria Scholts geeft aan dat dit opentafeldiner vrij toegankelijk is voor iedereen, omdat het belangrijk is dat “iedereen met of zonder beperking kan genieten van een sfeervolle maaltijd. Het restaurant biedt niet alleen een mooi diner, maar ook aanspraak en gezelligheid.” Maria Scholts ziet ECR Kening State in de toekomst een grote rol spelen in de omgeving, mede door de sociale rol die restaurant Boppeslach kan betekenen.

ECR Kening State is een woonzorgvoorziening waarin bewoners een zelfstandige woonruimte hebben, met de mogelijkheid hulp en zorg te krijgen als daar behoefte aan is. In ECR Kening State zijn 61 woonappartementen voor permanent verblijf en 9 zorghotelstudio’s voor tijdelijk verblijf.

Het restaurant is vóór 7 juni te reserveren via T (088) 328 00 90. Adres: Kening State 1, Franeker.