Eerste nederlaag voor de dames van Jupiter ‘76

Zondag 12 oktober reisden de dames van Jupiter ’76 af naar Roden om te spelen tegen HVR’97. Na de overwinning van afgelopen week, startten de dames vol goede moed aan deze wedstrijd. Beide teams begonnen offensief aan de wedstrijd. Voor Jupiter was het opnieuw aftasten en uitproberen om de verdediging kloppend te krijgen. HVR maakte hier dankbaar gebruik van en wist in de beginfase van de wedstrijd twee penalty’s af te dwingen. Naast de penalty’s scoorden zij ook vanuit een break-out en vanaf de middenopbouw. Iris van der Veen wist uiteindelijk het eerste doelpunt voor Jupiter te maken vanaf de cirkel. Nu was het de taak om aansluiting te vinden bij HVR. Aanvallend wisten de Jupiterdames deze wedstrijd de bal niet in het doel te krijgen, terwijl dit bij HVR juist wel goed lukte. De dames uit Roden liepen uit tot een score van 8-1 waarna Maaike Osinga vanaf de middenopbouw en Marion Offringa vanuit een penalty nog konden scoren. Uiteindelijk gingen de teams met 9-3 de rust in.

De verdediging van Jupiter kon in de tweede helft direct meer weerstand bieden tegen de aanval van HVR. Jeltsje Osinga wist haar hoekspeler goed tegen te houden en ook Marie-Jetske Lettinga en Samantha Vijver konden op de opbouw beter weerstand bieden tegen de aanvallers van HVR. Jessica de Graaf deed ook erg haar best om de hoekspeelster van HVR te verdedigen. Ancilla Roerink raakte tijdens de eerste speelhelft geblesseerd aan haar enkel, waardoor zij in de tweede helft niet meer in actie kon komen. Keepster Yvonne van Wier kreeg in de tweede helft maar vier doelpunten te verwerken. Iris en Marije Bijlsma konden de prima keepster van HVR nog een keer passeren, maar dit was helaas niet genoeg om het tij te keren. Uiteindelijk verloren de Jupiter dames met 13-5 van HVR. Aankomend weekend is het damesteam van Jupiter ’76 vrij vanwege de herfstvakantie.