Elfsteden Oldtimer Rally doet Franeker aan*film*

In eerste instantie was ook de editie van 2022 van de Elfsteden Oldtimer Rally afgelast i.v.m. Corona, maar na de versoepeling heeft het bestuur besloten een Alternatieve Elfsteden Oldtimer Rally te organiseren op 28 mei 2022. I.v.m. de korte periode om e.e.a. te organiseren was dit een ‘uitgeklede’ versie. Wel langs alle 11 steden, maar zonder alle extra’s vooraf en minder deelnemers.

Rinus Bouma maakte de volgende filmimpressie in de “Ster van de Elfsteden” Franeker

Historie: 

In 1984 kregen enthousiaste oldtimerbezitters in Friesland het idee om een rally te rijden langs de elf Friese steden. Links en rechts informeerden zij bij andere eigenaren en het plan sloeg aan. Na een korte voorbereiding, werd in dat jaar de eerste Rally verreden. Enkele tientallen voertuigen reden mee; een uniek, rijdend oldtimermuseum.

Alle deelnemers hadden de tocht als een belevenis ervaren en verklaarden het jaar daarop graag weer te willen rijden. Afgesproken werd dat voortaan jaarlijks de Rally zou worden verreden op de zaterdag na Hemelvaart en dat de inschrijving openstond voor motoren en auto’s tot en met het bouwjaar 1949. De Elfsteden Oldtimer Rally was geboren…

error: Bericht Beveiligd!