Esben Poelstra 2x zilver in Kopenhagen

Een vijftal judoka’s van Sportschool Poelstra waren donderdag afgereisd met een selectie van Judo A-zeven naar het sterk bezette internationale judotoernooi Kopenhagen Open. Deelname uit Denemarken,  Duitsland, Nederland,  Noorwegen,  IJsland,  Zweden, Polen, Rusland, Finland, Albanië  en Faeröer eilandengroep.
Op goede vrijdag kwamen de judoka’s -12 in actie.  Iets andere regels dan in Nederland. 3 minuten wedstrijdduur i.pv. 2. Meer technieken toegestaan.  Esben Poelstra kwam uit in de klasse -34 kg.  Hij begon vrij goed en wist zijn eerste 2 partijen met ippon te winnen.

De laatste binnen 10 seconden.  In de halve finale moest Esben het opnemen tegen een Pryzieski uit Polen. Dit werd een spannende partij en werd uiteindelijk door Esben op straf gewonnen.  In de finale tegen zijn trainingsmaatje Redmer Duiker,  liet Esben zich in de laatste 20 seconden verrassen en verloor met yuko. Zilver voor Esben.
Bij de meisjes -48 kg was Annafleur Visser de enige een dus kampioene.  Ze is wel in actie gekomen bij de jongens -46 kg. Ze stond goed te judoën een wist hierin ook nog zilver te pakken.
De volgende dag was Esben weer van de partij. Nu bij de jongens – 15 jaar.  Nu zelfs 4 minuten.  Esben  moest 5 partijen.

Zijn eerste partij tegen Tim de Winter werd met 2x waza-ari gewonnen.  Ook de volgende partij werd met ippon gewonnen door Esben. De spannendste partij was tegen Lachner uit Zweden. Esben kwam in deze partij op 3 straffen te staan.  Maar scoorde waza-ari en yuko en in de laatse seconde de 2e waza-ari. De volgende partij ging helaas verloren, maar in de laatste partij versloeg hij een Pools jongetje met 2x waza-ari.  Weer zilver.

Bij de meisjes – 40 kg begon Lisenka Bomas uitstekend aan het toernooi.  De eerste partij werd gedecideerd gewonnen.  Ook de volgende partij werd met ippon  gewonnen.  De kruis finale ging helaas verloren , waardoor ze beslag legde op brons.  Ook haar zusje Anandi Bomas stond goed te judoën. Ze gaf helaas 2x een voorsprong uithanden, maar pakte wel brons.
Annafleur Visser deed ook mee met de -15. Helaas zonder succes.  Bij de jongens 46 kg kwam Giel Dol in actie.  De 1e ronde ging verloren. In de herkansingen won hij 3x, maar verloor daarna.  Hij eindigde als 7e.

De volgende dag waren er 2 trainingen van 2 uur en de maandag nog 1 training,  waarna de thuisreis volgde.

Judo coach van het jaar
Zaterdag 26 maart werd de judo coach van het jaar bekendgemaakt tijdens de nationale budodag van de JBN.  De Franeker John Poelstra was hier voor genomineerd.  Helaas is hij niet gekozen tot coach van het jaar.  Een nominatie hiervoor was al fantastisch en een grote eer.

20160325_123226 20160326_143158

error: Bericht Beveiligd!