dav

Esben Poelstra de beste in Emmen

In sporthal Angelslo werd weer de Open Drentse Judo Kampioenschappen judo gehouden. Van Sportschool kwamen hier 4 judoka’s in actie.

Bij de jongens – 15 jaar – 42 kg stond Esben Poelstra weer goed te Judoën. Na een bye in de 1e ronde won Esben met een prachtige beenworp de 2e ronde met ippon. De kwartfinale was Esben oppermachtig en won met waza-ari. In de halve finale versloeg hij zijn Britse tegenstander binnen 15 seconden met ippon. Hij scoorde eerst waza-ari met een prachtige beenworp en besliste de wedstrijd met een houdgreep. De finale werd gewonnen met waza-ari zodat hij zijn eerste toernooi van dit seizoen met een gouden medaille bekroonde.

In de klasse – 66 kg begon Mathijs Pietersma met een bye in de 1e ronde. De 2e ronde werd met verwurging gewonnen. De halve finale ging  helaas verloren en ook de strijd om brons ging helaas ook verloren, waardoor hij net als in Veendam als 5e eindigde.

Bij de dames – 18 jaar – 57 kg judode Lisenka Bomas een goede 1e partij. Helaas verloor ze deze partij in de golden score waarbij ze haar blesseerde en daardoor ook haar 2e partij verloren. Ook Reinier de Vries blesseerde zich een zal de komende weken moeten herstellen. We wensen hem een voorspoedig herstel.